EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22099

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

431 Generalenbuurt

Straat:

Eckartseweg Noord

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Eckartseweg

Beschrijving

Mijn oom Karel poseert met zijn schoonfamilie op de Genneperweg in Gestel.
=== Oorspronkelijke titel was "Genneperweg'. (red.) ===


Geplaatst op

05-11-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-11-2009
Naam: Ger van der Palen  
img

Ik denk in de man op de bumper Dhr. Kokhuis te herkennen. Het lijkt wel of deze foto vlak voor mijn geboortehuis (nr. 69) is gemaakt. Opvallend is de nog vrije horizon op het eind, waar ik de overweg met het Bels Lijntje vermoed. En herkent iemand de wandelclub op de achtergrond?


Datum: 07-11-2009
Naam: Mark van de Laar  
img

Dat is inderdaad de heer Kokhuis, destijds inspecteur bij de politie. Naast hem zijn zoon en op de wagen zijn tweelingdochters waarvan de achterste mijn tante Ine is. Bij de deur zijn vrouw met daaronder de broer van mijn vader, Karel. Ze waren die dag 25 jaar getrouwd.


Datum: 09-11-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

Dan vraag ik me af waar het spoorhuiisje staat en café Rapelenburg, Want in die tijd fietste ik dagelijks over de zwarte pad naar de Genneperweg.?


Datum: 09-11-2009
Naam: Marten Hogeweg  
img

Dit kan de Genneperweg niet zijn. Want die is niet recht, maar loopt in een bocht en deze huizen lijken absoluut niet op die er nu staan. Die zijn namelijk veel gevarieerder. Ik ben overigens zeer benieuwd waar deze foto wel is gemaakt.


Datum: 10-11-2009
Naam: Ger van der Palen  
img

Vanaf die bocht loopt hij natuurlijk wel een stukje recht, maar ik vond die vrije horizon ook al vreemd. Evenals het feit dat Kokhuis dan aan de overkant woonde en het vreemd zou zijn aan deze kant deze foto te maken.
Was hij voor het huis van Kokhuis genomen dan zou verderop rechts de muur van het kerkhof / de pastorietuin zichtbaar hebben moeten zijn.
Maar dit zo zijnde: wat betekenen die palen dan op de achtergrond?


Datum: 10-11-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Voor de speurders naar de juiste locatie heb ik een grote versie van deze foto geplaatst.


Datum: 11-11-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

Kom er nog niet uit waar het is, maar zeker nu geen Genneperweg, links achter is een uithangbord van een café. De straat komt uit in de velden, dan ga ik denken aan de Gestelsestraat. Café Rapelenburg lag tegenover het spoorhuisje, maar ook dat betwijfel ik.


Datum: 11-11-2009
Naam: Ger van der Palen  
img

Als dit de Gestelsestraat was moesten de laatste vooruitspringende wittie huizen te zien zijn ( waar o.a. Van Eerd woonde); leuk zo'n speurtocht.


Datum: 11-11-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Het zou me niks verbazen als dit een stukje is van de oude Blaarthemseweg, ongeveer daar waar Harrie Wijnands in auto's handelde (zie ook foto 16954).


Datum: 11-11-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

Die witte vooruitspringende huizen zitten naast het café, maar ook die waren in die jaren 58 niet wit Ger.


Datum: 11-11-2009
Naam: Marten Hogeweg  
img

Ik woon in de buurt en ben vanmiddag nog eens op pad geweest. Ik dacht bv aan de Kreeftstraat; niet dus.Want het probleem is dat de 'oude' straten - zoals de Hoogstraat, Gestelsestraat, Genneperweg enz. - geen grote blokken van het zelfde type huizen hebben. De enige straat waar genoeg van dit soort huizen staan is de Scheidingstraat, maar dan klopt de linkerstoep en het uithangbord niet.
Ik begin steeds meer te denken dat dit niet in Gestel is.


Datum: 11-11-2009
Naam: Toon Geevers  
img

Als dit de Gestelsestraat is moet hier rechts vooraan het café staan en links vooraan het spoorhuisje, beiden niet zichtbaar op de foto. In een van de huizen rechts woonde v. Hout.


Datum: 11-11-2009
Naam: Mark van de Laar  
img

Woon zelf al sinds 1977 niet meer in Eindhoven maar volgens mijn nicht zou het ook de Blaarthemseweg kunnen zijn.........


Datum: 11-11-2009
Naam: Mark van de Laar  
img

Ben, ik wist niet dat Harrie in zulke oude auto's handelde (zie ook foto 16954).


Datum: 11-11-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Door de Genneperweg ben ik 20 jaar elke dag op de fiets doorgekomen, maar ik herken hier niets van. Wat ik wel erg vind is dat de mensen op die auto zitten en dan vooral met hoge naaldhakken op die lak. Ik moet er niet aan denken dat zoiets omstreeks 1958 kon. Een vuile vinger op de lak deed mij al gruwen. Ik was wel niet de hele dag aan het poetsen maar dit zou ik niet leuk gevonden hebben. Zelfs nu nog niet in 2009.


Datum: 30-11-2009
Naam: Mark van de Laar  
img

Zou het misschien de Eckartseweg kunnen zijn???


Datum: 09-12-2009
Naam: Frank Hoeijmans  
img

Ik kan bij de vorige sprekers aansluiten. Dit is niet de Genneperweg. Deze was inderdaad niet zo recht maar enigszins bochtig. Wij woonden op nr. 66 en oom Janus de muziekleraar op nr. 68. De familie Kokhuis woonde inderdaad op de Genneperweg en wel op nr. 70. Hier is later mijn neef Antoon Hoeijmans komen wonen en nu woont er volgens mij zijn dochter Annelies. Drie Hoeijmansen op rij was wel een beetje bijzonder. nietwaar? De Genneperweg had ook niet van die klinkerfietspaden zoals die vroeger werden gemaakt.
Ik ben nu ook erg benieuwd waar de foto is gemaakt omdat de hele familie Kokhuis er op staat. De Gestelsestraat is het volgens mij ook niet want deze is in mijn beleving niet zo breed. Als de foto inderdaad van 1958 is is deze foto mogelijk op het nieuwe adres van de familie Kokhuis gemaakt, want volgens mij woonden ze toen niet meer op de Genneperweg. Ik blijf het met spanning volgen.


Datum: 09-12-2009
Naam: Hans van Melis  
img

H.M.N. Kokhuis-van den Reek Eckartseweg 236.


Datum: 09-12-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Voor de vorsers zou ik willen zeggen. Het is geen doorgaande weg, want die heeft andere verlichting.


Datum: 10-12-2009
Naam: Marten Hogeweg  
img

Na het bestuderen van luchtfoto 20880 weet ik voor 99,9% zeker dat het de Eckartseweg is (heel goed Mark). En wel het laatste blok huizen rechts op de foto. Het bosje aan het eind van de huizen, de weg die naar rechts weg draait, klopt allemaal. Nu nog de bevestiging van iemand met een telefoonboek uit 1958 of er inderdaad een café aan het eind links was en de laatste 1/10 procent twijfel is wat mij betreft weg.


Datum: 10-12-2009
Naam: Hans van Melis  
img

De opmerking van Mark was voor mij al de oplossing. Rechtdoor de Heerenweg naar Son en rechtsaf naar Kasteel Soeterbeek. Voor Soeterbeek kon je weer naar rechts richting Koudenhoven(scheweg) en naar het terrein van de St. Michaelgroep.


Datum: 28-03-2011
Naam: Toon Franse  
img

Eckartseweg, met op het einde het café van Dorus Hageman, tegenover een bushalte (route Broekseweg, Eckartseweg, Nieuwe Dijk, Woenselsestraat, Vlokhoven en terug). Foto nr 12403 van de andere kant genomen, met toevallig(?) een wandelvereniging.


Datum: 10-09-2013
Naam: Netty Habraken- Versantvoort.  
img

Dit is zeker op het stukje Genneperweg bij de Hoogstraat ik herinner me dat Ine Kokhuis daar woonde.


Datum: 01-01-2014
Naam: Frans Verhoeven  
img

De familie Kokhuis heeft op Genneperweg 70 gewoond, maar is naar ik meen in de tweede helft van de jaren 50 naar de Eckartseweg verhuisd.
Ik heb tot 1977 op Genneperweg 89 en 81 tegenover de familie Kokhuis gewoond.
Na hen is er Toon Hoeijmans met zijn gezin komen wonen.
De foto is zeker niet op de Genneperweg gemaakt.