EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12403

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

431 Generalenbuurt

Straat:

Eckartseweg Noord

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Wandelclubs

Onderwerp 3.:

Eindhovense Wandelsport Vereniging

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Eindhovense Wandel Vereniging EWV, Feestmars 1950

Beschrijving

Feestmars EWV Eindhoven in 1950. De locatie is me niet duidelijk. Op het uithangbord aan het café staat "3 Hoefyzers Bier Breda". Op de vlag staat o.a. "Afd. Junioren, opg. 1.9.1947".


Geplaatst op

09-07-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-07-2007
Naam: Thea Heesakkers Schalkwijk  
img

Zou het de Eckartseweg kunnen zijn, het afgebroken café en de twee huizen die er nu nog staan? Het komt mij heel bekend voor.


Datum: 12-12-2007
Naam: Klaas Gaikema  
img

Dit lijkt mij het café van Dorus Hageman. Dit café was gelegen aan de Eckartseweg. Foto is genomen richting Broekseweg. De wandelaars lopen richting viersprong. Naar links de Nieuwendijk, rechts aanhoudend Eckartseweg, rechtdoor een sintelweg naar Son (wij noemden dat het Sonsepad).


Datum: 14-12-2007
Naam: Thea Heesakkers Schalkwijk  
img

Als dat het zou zijn, dan staat het rechterhuis op de foto, dus links van het café, er nu nog. Dus aan de Eckartseweg en wel naast het fietstunneltje dat onder de Kennedylaan doorloopt tussen de Landrijt en de Muzenlaan.


Datum: 15-12-2007
Naam: Klaas Gaikema  
img

Thea, ik weet nog, dat het café is afgebroken. Volgens mij heb jij gelijk dat het huis rechts van het café er nog staat. Het fietstunneltje loopt inderdaad van de Muzenlaan naar de Generaal Pattonlaan, voorheen Nieuwe Dijk.


Datum: 10-02-2010
Naam: Lies Bloksma-Werrens  
img

Is dit het café dat vanaf de Broekseweg het eerste was? Als dat zo is, dan is het huis dat naast het café staat van de familie Werrens en later Werlotte. Ik dacht het mannetje voor de deur te herkennen.


Datum: 10-06-2015
Naam: Jack Werlotte  
img

Nee Lies, dit is een ander café, het huis van opa en oma was vrijstaand. Naast het café een gangetje en aan de andere kant een inrit.