EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

22049

Bijdrager:

Jaar:

1972

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Post / PTT / KPN / TPG / TNT

Onderwerp 3.:

Overige Post / Telecom

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
SV De Posthoorn Eindhoven

Beschrijving

Embleem gevonden tussen wat oude spulletjes. Afkomstig van mijn vader Jan die destijds ook voetbalde bij de PTT.


Geplaatst op

01-11-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-11-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

In 1970 is SV De Posthoorn samengegaan met de NIO, de andere voetbalpoot binnen de Eindhovense Post. De nieuwe club noemde zich Posthoorn '70 en speelde heel verdienstelijk o.a. in zomeravondcompetitie die ieder jaar werd georganiseerd door de Bond voor Bedrijfs- en Zomeravondvoetbal Agglomeratie Eindhoven (zie o.a. foto 9174).


Datum: 02-11-2009
Naam: Ria van Mill  
img

Ik ben de dochter van Frans van Mill, Ria. Frans was secretaris van De Posthoorn tot kort voor zijn dood in 1982. Ik was erg verbaasd met dit logo. Heeft iemand misschien nog meer spullen, foto's of iets dergelijks. Ik heb er niks van. Ik heb alleen nog een foto van een schilderij dat ik heb van mijn vader, die heb ik gekregen na het overlijden van hem.


Datum: 04-11-2009
Naam: Wim Habraken  

Frans van Mill uit de Edelweisstraat!! Toen ik in 1967 bij PTT ging werken als Telegrambesteller, hadden we zogenaamde Afleveraars. De een was Wim Pelgrim en de ander was Frans(ke) van Mill. In een twee ploegendienst (vroeg/avond en week-end) hadden zij zogezegd de dagelijkse leiding over de Telegrambestellers van de Aflevering Telegraaf. Zij maakten de planning voor onze ritten en stelden die ritten ook samen. Wij bezorgden de telegrammen en expresstukken, de jongsten (net als ik van 15e tot 17e) met de fiets en enkelen met de scooter. Het waren twee tegengestelde mensen. D'n Pel (Pelgrim) was meer een vrijbuiter, Frans (wij noemden hem d'n Broeder) was heel serieus en erg gedreven. De ketelmuziek van die tijd - onze muziek toch van the Beatles, CCR, Stones, jaren zestig muziek dus - vond hij absoluut niks. En menig keer heeft Frans de luidsprekers van de afdeling onklaar gemaakt door de draadjes los te koppelen. Dan was het in ieder geval stil. Er doen de prachtigste verhalen de ronde over Frans van Mill. Hij wist natuurlijk wel welke dienst we hadden en wanneer die afliep, maar vaak hoopten we gematst te worden bij ons laatste ritje - richting huis, dan hoefden we niet meer terug naar kantoor en waren lekker vroeg thuis. Frans vroeg steevast:"Tot hoe laat heb je - tot...?" Maar hij matste niet snel. Toch was Frans een goeie vent. Hij had wat moeite om ons jonge jongens in bedwang te houden, en daar botste het wet weleens op. Pelgrim deed dat veel gemakkelijker. Ach en nu hoor ik dat hij is overleden. Hoe oud is hij geworden? Ja dat voetballen. Ik was en ben geen voetballer. Maar ik heb de verhalen natuurlijk wel allemaal meegekregen. Eigenlijk was er een felle strijd tussen de Posthoorn en de NIO - alle twee PTT verenigingen. Frans was zeker niet dom. Zijn algemene kennis was vrij goed.


Datum: 04-11-2009
Naam: Ria van Mill  
img

Hallo Wim, Wat leuk dat verhaal. Ik ben ook op zoek naar Frans Hendriks uit de Edelweisstraat. Was verhuisd naar Woensel de Koppele, maar kan hem niet meer vinden. De groetjes.


Datum: 04-11-2009
Naam: Wim Habraken  

Vandaag was ik even in het EIB huis. Daar zag ik een tekening van Frans van Mill. Dat was de een of andere oorkonde of zoiets, van de PTT Harmonie. Dat heeft ie mooi gedaan, ons Franske! Overigens een leuke expositie over het 75-jaar bestaan van de PTT/TPG/TNT harmonie in Eindhoven. Het geeft ook wel een beeld van Post (waarschijnlijk ook Telecom) omdat er allerlei bekende gezichten op de foto's voorbijkomen. Directeuren als Jan van Kamp en Wim Kempkes, mannen als Jan de Wit, de "oude" Keeris, de van Oorschotten, Chris Buitenhuis, Sjef Peeters, Herman Plasman, Bertus Diepstraten en vele meer! Erg leuk. Ik werd erg getroffen door een fotoalbum op tafel met daarin een fotoverslag van een of andere viering van de Harmonie. Daar trof ik een foto van een dansende Herman en Betsy Plasman. Die foto had ik wel willen hebben! Dit is echte Post nostalgie! Wie kom ik in het huis ook tegen? Behalve Ben Brekelmans, Willem van Beers en mevrouw en meneer van Helvoirt van het oude Postagentschap Hoogstraat, beiden in de tachtig, maar wat leuk deze mensen weer eens te ontmoeten.


Datum: 04-11-2009
Naam: Ria van Mill  
img

Hallo Wim, Bedankt voor het leuke verhaal, zo was onze pa.


Datum: 05-11-2009
Naam: Ria van Mill  
img

Hallo Wim. Als je die foto wilt hebben, dan vraag je toch of ze het voor jou willen scannen en doorsturen naar jou via de email? Of dat ze er een copie van maken. Ik hoop jou ook nog een keer te ontmoeten.


Datum: 08-11-2009
Naam: Mark van de Laar  
img

Ria, er staat een nieuwe foto op de EIB-site ( foto 22120) waar je vader prachtig op staat. Hij zit rechts naast de grote trom op zijn hurken met zijn klarinet.