Bijdrager Ben van der Velden
Jaar: 1976
Onderwerp.: Plattegronden / Topografie |Eindhoven 1920-heden
Onderwerp 2: Plattegronden / Topografie |Boeken, Brochures, Bladen, etc.
Reacties
Naam: Tini van Rooij
Gezien de noordelijke grens, Bokt ligt hier al in Eindhoven, is dit boekje van na 1972. De wijkindeling en de bijbehorende nummering is sinds die datum meerdere malen aangepast. Ook per 1 januari 2010 worden er weer enkele wijzigingen doorgevoerd. Het toeval wil dat deze aanpassingen ons vandaag bereikten. De indeling van foto's op wijken en straten op deze site zal z.s.m. hieraan worden aangepast.
Naam: Jos Sanders
De foto van het straatnamenboekje hierboven roept een aantal vraagtekens op. Ik heb het boekje van de 60e uitgave origineel in mijn bezit. Het is gedateerd op januari 1976. De middenpagina met de bovengetoonde foto staat daar ook in, maar de tekst van de wijken is in het zwart en niet in het blauw. De tekst van Straatnamenboekje van Eindhoven Zestigste Uitgave is daarbij niet vermeld alsmede ook niet de namen in de kaart van Aanschot e.d. Zijn dit eigenhandige toevoegingen of gaat het toch om een andere uitgave?
De groene afbeelding in het gele veld en de rode letters zijn overigens hetzelfde.
Naam: Ben van der Velden
Ja, het klopt het is door mij handmatig via de computer ingevuld. De scan valt inderdaad wat anders uit maar niet zo blauw en de letters zijn inderdaad zwart op geel en dat geeft een foto/scan verkleuring. Zelf had ik er meer van verwacht. Maar wat ik nu mooi vind is dat ik de datum van het boekje ken en die boekjes zijn haast 37 jaar oud.
Naam: Ben van der Velden
Hoi Tini, eerst doe ik 4 jaar van het boekje af dus geen 37 jaar oud maar 33 jaar, zelf wist ik de datum niet. Ik kom zeker naar de Grote Berg nr. 9 om daar eens te kijken. Ik wist niet dat er zo´n pand is, en het lijkt mij zeer de moeite waard om te komen kijken. Bedankt voor de tip.
Naam: K. vd Hoeven
De meeste buurtnamen komen overeen met de 'officiële' indeling zoals de gemeente die in 1976 toen al twee decennia bijhield. Voor die indelingen: zie de statistische jaarboeken die de gemeente uitgaf. Het EIB-huis heeft er verschillende van in zijn bibliotheek.
De nummering hierboven is een eigen indeling van de makers van het stratenboekje. Een grappige eigen vondst van het straatnamenboekje is o.a. "De Dool" waar de tegenwoordige Tongelresche Akkers zijn gekomen. Ik ken natuurlijk het Doolplein, maar "De Dool" is nieuw voor me.
Naam: Ben van der Velden
Idd het doolplein of de Dool ik kwam er regelmatig langs als ik naar Nuenen ging onder het spoor door 1966.
Het woonwagenkamp was daar en het was een zooitje, modder en autovrakken. Geen omgeving waar je de kinderen kon laten opgroeien.
Ik vond het een rotzooi en toen ook nog einde wereld langs het spoor.
Naam: Eric Kemperman
Enkele opvallende details: nog geen viaduct Sterrenlaan (Churchilllaan, doorgetrokken in 1977), en nog een rotonde Leenderheide (A2/E3). Ook dat viaduct werd in 1977 geopend. De Boschdijk ligt nog op z'n oude plek (1974 omgelegd), en de Berenkuil/Fuutlaanviaduct is er ook nog niet (1973/'74). Misschien is dit kaartje toch wat ouder, van 1973 of '74.