EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21840

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

237 Kruidenbuurt

Straat:

Thijmstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, St Franciscus Xaveriusschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St. Franciscus Xaveriusschool

Beschrijving

St. Franciscus Xaveriusschool aan de Thijmstraat in de Kruidenbuurt. Schooljaar 1949 - 1950. De foto dateert van juli 1950. Eerste klas lagere school. Onderwijzer was de heer Luc. Hemels, die later aardrijkskundeleraar werd aan het Van der Puttlyceum aan de Berlagelaan. Enkele namen: achterste rij 4e van links Joke de Jonge, 6e van links ikzelf (Ties van den Berge. 2e van rechts gerekend vanaf meneer Hemels, Jos Horbach. Op de 3e rij 2e van links Kees Adriaanse. Op de 2e rij 7e van links Wim van de Ven. Voorste rij zittend uiterst rechts Paul Smit (zoon van Jan Smit, leraar, acteur en regisseur.


Geplaatst op

16-10-2009

Reacties:

Datum: 01-11-2009
Naam: Hennie Thoonen  
img

Ik sta in de middelste rij de eerste van links, wat een prachtige tijd was dat. Mijn broer Bennie Thoonen zat toen bij van meneer van Haren in de klas meneer Hemels was de liefste leraar op de school.


Datum: 01-11-2009
Naam: Hennie Thoonen  
img

Ik zei dat ik in de middelste rij stond, maar het is de tweede rij van boven, de eerste links. Ja hoe het allemaal zo heeft kunnen lopen in het leven. Alle leuke dingen en ook alle slechte dingen die in je leven gebeuren. Wie had dat allemaal kunnen weten dat het zo lopen zou. Ik kijk terug op een mooi spannend leven. Ik ben nu 66 jaar, heb een mooie sportcarrière achter de rug en ben met Roosje Lodewijks al 46 jaar getrouwd. Ons Roos woonde vroeger in de Edelweisstraat op 21. We hebben twee kinderen, een jongen en een meisje, Erik is nu 44 jaar en mijn dochter Ester is 39 jaar en ze doen het allebei goed. Dat was het zo een beetje.


Datum: 03-04-2010
Naam: Ties van den Berge  
img

De heer Hemels studeerde aardrijkskunde aan de Leergangen in Tilburg. Daardoor hadden wij 's woensdags 's middags school en dus geen vrij, maar daar stond tegenover dat wij zaterdags vrij waren, terwijl de anderen op zaterdagmorgen nog naar school moesten.. Later werd hij leraar aardrijkskunde aan het Van der Puttlyceum aan de Berlagelaan. Ik kwam hem vele jaren later tegen als vader van Paul, een van mijn leerlingen van de Titus Brandsma Mavo in Woensel. Weer vele jaren later kwam ik hem als gepensioneerde tegen in de functie van surveillant op Fontys Economie. Toen heb ik van hem deze foto gekregen met het verzoek die te kopiëren en hem weer terug te geven. Dat heb ik uiteraard gedaan.


Datum: 26-07-2010
Naam: Jan Verhoeven  
img

Aangenaam verrast dat er nog een oudere foto, dan de door mij ingezonden van 1952, op deze site stond. Enkele leerlingen komen ook op de andere foto voor, de namen hiervan zijn bijgevoegd. Ikzelf Jan Verhoeven, sta op de 2e rij van boven, 6e van links. Wij woonden tot mei 1954 naast Horbach in de Laurierstraat.
Ik denk nog enkele leerlingen van naam te kennen, ze staan: Bovenste rij v.l.n.r: 7e M?.Timmermans, 12e Johan van Os. 2e rij ..... 3e rij 4e L.Libregts, 7e Peter Prijden, 11e Chis Aarts. 4erRij 2e Frans Bakermans.
Ben benieuwd of de rest van namen nog wordt ingevuld.


Datum: 11-01-2011
Naam: Wil van Egdom  
img

Bovenste rij; 7e van links is Jan Minten uit de Kamillestraat.


Datum: 11-01-2011
Naam: Hennie Thoonen  
img

Naast Jan Verhoeven staat Peter Overkamp uit de Centauristraat, zevende van links, in de tweede rij van boven, de vierde van rechts in de tweede rij van boven is Peer Cornelissen, woonde vroeger in de Laurierstraat. Ja,ik ken er nog veel van gezicht maar niet meer van naam. De derde van rechts, in de tweede rij van onderen is Jan Verwimp, woonde in de Laurierstraat op de hoek tegenover Prijden .


Datum: 07-08-2012
Naam: Peter Joor  
img

2e rij van boven ,de 6e van rechts is Peter van Brunschot.


Datum: 15-02-2013
Naam: Joop Scheepers  
img

Fantastisch dat ik deze site met foto's heb ontdekt. Ik herken vele oud-klasgenoten behalve mezelf. Wellicht op de eerste (zittende) rij ,de derde van rechts? Wie kan me helpen. ? Woonde in de Kalmoesstraat en ben vanaf de tweede klas naar de St Romboutstraat verhuisd.


Datum: 17-03-2015
Naam: Metty Timmermans  
img

Ik denk wel dat ik op de bovenste rij sta, 7e van links .
Hierbij groet ik al mijn oude klasgenoten .


Datum: 18-03-2015
Naam: Ties van den Berge  
img

Deze foto heb ik een flink aantal jaren geleden gekregen van de heer Hemels zelf, die als gepensioneerde docent surveillant werd tijdens de tentamens op de HEAO, waar ik toen docent was.. Ik mocht de foto laten kopiëren, maar moest hem uiteraard terugbezorgen. Destijds hadden mijn ouders niet de middelen om zo'n klassefoto te betalen,


Datum: 18-03-2015
Naam: Ties van den Berge  
img

Heel veel namen van jongens die hier genoemd worden herinner ik mij goed. Men moet nu wel bedenken dat deze knullen nu allemaal 70 plus zijn, afhankelijk van hun geboortedatum. Hun onderwijzers zijn natuurlijk allemaal al gehemeld. De heer Hemels, eerste klas, de heer Van Grinsven tweede klas, de heer Van Haren, de heer Vos, de heer Van Empel, de heer Kalkhoven, hoofd der school..
De Franciscus Xaveriusschool aan de Thijmstraat was een van de twee jongensscholen van de parochie Tivoli. De andere jongensschool was de Sint Jansschool an de Rector Baptistlaan, waar ik in oktober 1950 leerling werd, door onze verhuizing naar de Sint Bavostraat...