EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21509

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

432 Oude Toren

Straat:

Oude Torenstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Feestdag (2)

Beschrijving

Op deze foto een stuk van de speeltuin. De dag was door de fraters van de Andreasschool georganiseerd. Op de foto zit mijn moeder (oudercommissie) bij een apparaat waar elektriciteit mee werd opgewekt. De teil stond dan onder stroom. Je moest dan in één handeling, zoveel mogelijk centen uit het water van de teil halen. Dit apparaat was volgens mij van frater Wilbert (5e klas). Verder dacht ik dat de achternaam van de jongen Lodewijks is. Ik weet dat Piet van Hoek tijdens de openingstijden van de speeltuin zorgde voor veiligheid van de spelende kinderen. Nog even iets over het parochiehuis, daar werd, ik geloof, één keer in de maand een film gedraaid. Voor een stuiver of dubbeltje kon je binnen... Feestmiddagen waren dat. De bijnaam van meester Beekx was 'den Bukkem'. Dat weet ik omdat daar nog een leuk verhaal bij hoort. Mijn moeder werkte op de bibliotheek in het gebouw. Op een dag moest zij boeken bij meester Beekx thuis brengen. Zij stond even met de moeder van de meester te praten toen er een knulletje kwam vragen of 'den Bukkem' thuis was. Blijkbaar wist het manneke niet beter. Dat werd toen wel even rechtgezet (Lachen).


Geplaatst op

20-09-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-05-2015
Naam: Wim Van Dijck  
img

Ik kan me dat teiltje nog goed herinneren. Het was een fancy fair om geld bij elkaar te brengen. Volgens mij voor een ziekenhuis in Jabalpur, India ergens eind jaren vijftig.


Datum: 28-05-2015
Naam: Johan Vervest  
img

Dat klopt. Een arts uit Eindhoven met zijn echtgenote tezamen met de Norbertijnen Abdij van Berne in Heeswijk hadden dat project, maar nadien is er weinig meer over bekend geworden.


Datum: 28-05-2015
Naam: Ben Brekelmans  
img

Trilwater noemden wij dat water in die teil. Het was er ook altijd als wij op de Petrus Canisiusschool aan de Pastoriestraat eenmaal per schooljaar onze zgn. volksspelen hadden. Dat kwelapparaatje werkte met twee polen: eentje lag in het water, de andere moest je in je hand houden. Met je andere hand moest je dan die centen uit dat onder stroom staande water zien te hengelen. Auw!