EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

3777

Bijdrager:

Jaar:

1931

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

432 Oude Toren

Straat:

Oude Torenstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, Frater Andreasschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Eerste klas lagere school aan de Oude Toren

Beschrijving

De school is later verbouwd tot parochiehuis en in de oorlog was er een brandweerkazerne in gevestigd. Het was de klas van m'n zwager (Fr.van Rooy) samen met de volgende namen. Guus Linders, M. Geven, L. Stiphout, Jan van Nuenen, Pietje Lier, Jo Meulensteen, Jo van Kemenade, Sjef Teeuwen, Arnold Himpers, L. van Lieshout, de gebroeders Anthonissen, P. Ringeling, J. Ringeling, Karel Lier, J.van de Putten en Frater David.


Geplaatst op

06-04-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-03-2012
Naam: Geert Kivits  
img

In de oorlog was dit NIET een brandweerkazerne. Ik heb n.l van '40 tot '48 de school bezocht. De kazerne lag links tegenover het voetbalveld, schuin tegen over de Ouwe Toren en er is later een timmer bedrijf in gekomen. Naast de Ouwe Toren woonde de familie van Rooy.


Datum: 30-05-2013
Naam: Leo Ooms, vroeger nard  
img

Klopt, dat was van de Pas, die maakte meubels. Ik heb daar nog gewerkt als poetser voor 10 gulden per week, van maandag tot zaterdag van 7 uur tot 5 uur. Mooie tijd was dat.


Datum: 30-05-2013
Naam: Gerard Kivits  
img

Hallo Leo, mogelijk ben ik ergens fout. Ik heb 't niet als school gekend, wel als brandweerkazerne, maar toch niet exact die tijd. De naam Ooms komt me bekend voor, maar weet niet meer waarvan. Ik zat op de Andreas school, begonnen in klas 2 en in '48 naar de ambachtschool gegaan. Zat je ook op die school ??? of moet ik je ergens anders van kennen. Ik woonde in die tijd in de Pastoriestraat. Ik ben nu 80 en als jij maar een tientje verdiende zal je ook niet meer zo jong zijn. Grtjes, Geert