EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20977

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

626 Wielewaal

Straat:

Tegenbosch

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Sportaccomodaties

Onderwerp 3.:

Hockeystadion Tegenbosch

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Frans Otten Stadion HTCC

Beschrijving

Een tekening van het in 1968 geopende hockeystadion van HTCC in sportpark Tegenbosch aan de Oirschotsedijk. Het werd vernoemd naar erelid Frans Otten die ook bij Philips bekend was. Helaas moest het sportpark wijken voor een te bouwen villapark waardoor HTCC genoodzaakt werd te fuseren met andere hockeyclubs. Samen met Eindhoven en Racing vormen ze nu de club HTC Eindhoven.


Geplaatst op

05-08-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-08-2010
Naam: Giovanni Hartogs  
img

HTCC is niet gefuseerd met Eindhoven en Racing maar met PSV en Racing. Samen vormen ze nu inderdaad HC Eindhoven (zonder T). De tribune op de tekening bestaat nog steeds (wel zonder de naam Frans Otten Stadion denk ik), deze staat nu op Sportcomplex Eindhoven Noord naast het hoofdveld van HC Eindhoven (zie foto 21214).


Datum: 12-08-2010
Naam: Mark van de Laar  
img

Er heeft nooit een hockeyclub onder de naam PSV gespeeld in Eindhoven. In de jaren 70 was ik lid van HTCC en speelde regelmatig tegen hockeyclub Eindhoven die op het complex "de Herdgang" op de Oirschotsedijk speelde. Die club moest weg omdat de voetballers van PSV daar hun nieuwe trainingscomplex kregen (daarvoor zaten de voetballers op de Welschapsedijk bij de vliegbasis). HTCC (onderdeel van de PSV-amateurverenigingen) moest weg omdat er een villapark moest komen op landgoed Wielewaal. Eerst volgde een fusie met hockeyclub Eindhoven en jaren later weer met Racing. Nu is dat HC Eindhoven. Giovanni, volgens mij vergis je je en verwar je PSV met HTCC.


Datum: 12-08-2010
Naam: Giovanni Hartogs  
img

Dat zou kunnen Mark, ik was altijd in de veronderstelling dat de club die op Tegenbosch speelde gewoon PSV Hockey heette en één van de (toen nog) 17 takken van sport van de omnivereniging PSV was. Bedankt voor de opheldering. ;-) Maar de tribune van het Frans Ottenstadion bestaat in ieder geval nog wel. :-D


Datum: 01-03-2012
Naam: Wim de Wert  
img

Als huidige voorzitter van H.C. Eindhoven en toenmalige penningmeester van Hockeyclub Eindhoven heb ik de volgende informatie:
Op 26 april 1983 is PSV-Tegenbosch ontstaan uit een fusie van de verenigingen H.T.C.C. en H.T.C. Eindhoven. Deze omnisportvereniging was aangesloten bij de PSV federatie en bestond uit de afdelingen hockey, tennis, cricket en pétanque. Later is de club als SV Tegenbosch verder gegaan en in 2000 gefuseerd met RKSV Racing onder de naam H.C. Eindhoven
Ook bestaat de Frans Ottentribune niet meer, die is nadat die eerst verhuisd is van de Oirschotsedijk naar de Marathonloop een aantal jaren geleden gesloopt.
Bij H.C. Eindhoven is nu de Jeroen Botden tribune verrezen gebouwd door de eigen de leden als eerbetoon aan de toenmalige erevoorzitter Jeroen Botden.


Datum: 03-03-2012
Naam: Giovanni Hartogs  
img

Jeroen Botden... was die niet op de Achtseweg Zuid verongelukt door in de bocht bij het Zwarte Pad tegen een boom te rijden?
Er is daar nog steeds een monumentje...


Datum: 10-03-2012
Naam: Wim de Wert  
img

Dat was niet in ieder geval niet Jeroen Botden. Jeroen is in 2005 na een slopende ziekte in Frankrijk overleden, tijdens zijn vakantie.


Datum: 21-03-2013
Naam: Hans  
img

Het monumentje op de betreffende plek is ter nagedachtenis aan Geert den Hollander, die een aantal jaren geleden (2005) op die plek is verongelukt. Overigens was hij op dat moment lid van HC Eindhoven.