EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20796

Bijdrager:

Jaar:

1971

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

626 Wielewaal

Straat:

Tegenbosch

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Hockey

Onderwerp 3.:

HTCC

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
HTCC hockeykampioen

Beschrijving

HTCC hockeykampioen van Nederland. Locatie: sportpak Tegenbosch aan de Oirschotsedijk. HTCC was jarenlang de toonaangevende hockeyclub uit Eindhoven. Vele jaren werden ze zuidelijk kampioen en ze waren de 1e club die tot de, in 1973 opgerichte, hoofdklasse werden toegelaten. In 1971 werden ze na een beslissingswedstrijd tegen HGC in het Wagenerstadion in Amsterdam, landskampioen. Vele spelers uit dit team speelden ook in het Nederlands elftal. Op de foto staand v.l.n.r.: Ton van de Wildenberg (leider), Thijs Kaanders, Peppy Hanusch, Mike Vredegoor, Peter Dunki Jacobs, Marcel Hasenbosch, Bert van den Heuvel, Pieter Weemers, Piet Kaanders (leider). Zittend v.l.n.r.: Andy Wijzenbeek, Frans Christis, Maarten Sikking, Jos Christis, Jacky Christis, Hub Christis. Niet op de foto: reservedoelman Hans de Roos en rechtsbuiten Daniel le Gras. Keeper Maarten Sikking speelde vele jaren in het Nederlands elftal en is onlangs op Bali overleden. Andy Wijzenbeek is de huidige voorzitter van fusieclub HTC Eindhoven.


Geplaatst op

22-07-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-07-2009
Naam: Toon Geevers  
img

Ton v/d Wildenberg was ook gymnastiekleraar aan het Augustinianum. Ik heb er nog les van gehad. Ook Weemers en alle broers Christis zaten op het Augustinianum.


Datum: 25-07-2009
Naam: Frank Zuylen  
img

Veel spelers in die succesjaren van het Eindhovense hockey kwamen uit de Schrijversbuurt en de omgeving van de Elzent. Ongetwijfeld heeft de aanwezigheid van de grote speelweide tussen de Dommel en de August Sniederslaan daaraan veel bijgedragen. Vanaf mei tot oktober werd bijna dagelijks door een aantal fanatieke hockeyers onderlinge partijtjes gespeeld, vanaf een uur of zeven tot de duisternis inviel. Ik herinner me ook nog de namen van Heiko van Staveren en Gerard van Vonderen, die enkele jaren op dit team vooruitliepen. Ook andere Eindhovense hockeyclubs profiteerden van het potentieel aan talent dat in deze buurt woonde. Uniek is natuurlijk de bundeling van talent in een gezin: dat van de jongens van Christis. Van de zes zonen zien we er hier vier: Jan en Wim (de twee oudsten) ontbreken. Huub was klasgenoot van mij, zowel op de lagere school als op het Augustinianum. Frans was op de lagere school klasgenoot van mijn jongste broer Geert, evenals Thijs Kaanders. Vader Piet en zoon Thijs woonden eerst in de Edenstraat en verhuisden eind vijftiger jaren naar de Guido Gezellestraat. De familie Christis woonde in de Binnenwiertzstraat, daar vlakbij.


Datum: 07-06-2010
Naam: Harry Gloudemans  
img

Hallo, ik ben op zoek naar ene Hans de Roos, waarvan ik weet dat hij jarenlang gehockeyd heeft in het Eindhovense en ook werkzaam geweest is bij Tollens Coatings te Rotterdam en later te Breda. Kan iemand mij helpen aan zijn huidige woonplaats dan wel e-mailadres?


Datum: 21-03-2011
Naam: Mark van de Laar  
img

HTCC is de Hockey, Tennis, Cricket Club die jarenlang aan de Oirschotsedijk een prachtig complex had. De hockeyteams speelden met zwart-oranje kousen, zwarte broekjes en zwart shirt met daarop een logo. Nooit shirtproblemen met andere clubs, want wie speelt nu compleet in het zwart! Gelukkig speelde het 1e team in de latere jaren in het geel, zag er toch vrolijker uit. Inmiddels is de club gefuseerd met HTC Eindhoven en Racing en spelen ze in Woensel. HTCC werd landskampioen in 1973 en plaatste zich destijds als eerste club in de hoofdklasse, nu spelen ze 1e klasse.


Datum: 21-03-2011
Naam: Mark van de Laar  
img

Toch jammer dat het logo van HTCC nu niet meer op de site te zien is ...
=== Nu wel Mark, het staat nu in de foto. (Red.) ===


Datum: 19-10-2011
Naam: Andy Wijzenbeek  
img

HTCC werd niet in 1973 kampioen van Nederland, maar in 1971.


Datum: 25-03-2012
Naam: Hans Smit  
img

Maarten Sikking is met hockey begonnen bij Racing, op hetzelfde sportpark waar nu Hockeyclub Eindhoven speelt. Maarten zat toen net als ik op het Van der Puttlyceum aan de Berlagelaan en hij heeft er voor gezorgd dat ik daar ook in 1964 ben gaan spelen. Ook Peppy Hanusch speelde bij Racing.
De kleine club Racing leverde in die tijd zowel voor de heren (Maarten Sikking) als de dames (José Stoots) de keeper van het nationale hockeyteam.


Datum: 26-03-2012
Naam: Mark van de Laar  
img

Peppy Hanusch was mijn trainer bij de jeugd van HTCC en speelde in het nationale zaalhockeyteam.


Datum: 26-03-2012
Naam: Hans Smit  
img

Wat echt onuitstaanbaar was aan die jongen was dat hij ieder jaar de winterloop van Racing (een hardloopwedstrijd/cross country van zo'n 4 km) op tweede Kerstdag won! Bitterkoud, maar na 200 meter was hij al vertrokken bij al die stumpers (zoals ik) die dachten dat ze een geweldige conditie hadden. Hij had al gedoucht als wij uitgeput aankwamen. Pas later hoorde ik dat hij een sportopleiding volgde.


Datum: 26-03-2012
Naam: Theo van den Dungen  
img

Ik kan me niet herinneren dat Peppy Hanusch een sportopleiding volgde, maar ik ken hem wel van de Nutskweekschool. Datzelfde geldt ook voor Andy Wijzenbeek.
We hebben het dan globaal over de periode 1963-1968. Ik denk dat Andy iets eerder aan de opleiding is begonnen.


Datum: 26-03-2012
Naam: Theo van den Dungen  
img

Wie kan me even helpen? De heer Van de Wildenberg, leraar lichamelijke opvoeding. Van hem heb ik nog les gehad tijdens de opleiding voor de akte J (als ik me goed herinner). Is hij ook niet burgemeester van Tilburg geweest?


Datum: 27-03-2012
Naam: Andy Wijzenbeek  
img

Theo, Ton v/d Wildenberg, oud-burgemeester van Goirle, is overleden.


Datum: 27-03-2012
Naam: Wil van Hout  
img

Ton van de Wildenberg woonde als jongen in de Marconilaan in Woensel en was behalve een hockeyer ook een goede golfer. Om extreem goed te zijn in een sport moet men heel veel trainingsuren maken. En dat kon hij. Een halve dag oefenen was heel normaal voor Ton. Ik denk dat hij dit ook heeft gedaan met de hockeysport. Dus een echt doorzettertje.


Datum: 20-05-2012
Naam: Dorothée Mertens-van der Dennen  
img

Ik ben op zoek naar Bert van den Heuvel uit Eindhoven i.v.m. gedeeld verleden.


Datum: 27-06-2012
Naam: Olaf Dirkse van den Heuvel  
img

En wat was ik trots op deze kerels ... HTCC H1 - Pakistan ... na eerst 2 doelpunten van Jos Christus ... het werd toch nog 2-3. Fantastisch om dat mee te maken als klein jochie op een prachtig stadion!


Datum: 30-06-2012
Naam: EWJC van Kruijsdijk  
img

Ton van den Wildenberg was van 1-2-1970 tot 1-2-1990 burgemeester van Goirle.


Datum: 18-11-2012
Naam: Roos van Gennip  
img

Als toenmalig buurmeisje van de fam. Christis (zo'n 20 jaar daar gewoond), wil ik even de bovenste reactie corrigeren en aanvullen.
De "Christis-familie" bestond niet uit zes, maar uit acht zonen, Jan, Wim, Huub, Grad, Jos, Frans, Jacky en Herman.
Ik zal nooit vergeten hoe er dagelijks op de stoep vóór hun huis, Binnenwiertzstraat 24, geoefend werd met de hockeysticks om de fijnere techniek onder de knie te krijgen. Het werd daardoor een soort "hangplek" voor de jongedames en heren van de straat. Volop leven in de brouwerij. HTCC werd door ons Hockey Tennis en Cristis Club genoemd. Het was een mooie tijd.


Datum: 17-05-2015
Naam: Theo Peters  
img

Wie kan mij vertellen waar Grad Christis woont? Grad volgde het gymnasium op het St. Willibrord in Deurne in de jaren eind 1950 begin 1960.


Datum: 17-05-2015
Naam: Jos Christis  
img

Helaas is onze Grad 5 jaar geleden overleden


Datum: 25-05-2015
Naam: Ad van Klaveren  
img

Ik ben op zoek naar Marcel Hasenbos, mijn overbuurjongen in de Dommelstraat, die mij de eerste stappen in het hockey heeft bijgebracht. Dank alvast voor het antwoord.


Datum: 15-09-2015
Naam: Marlous Hasenbos  
img

Hallo Ad, ik ben de dochter van Marcel. Als u mij even mailt (marloushasenbos@hotmail.com), kan ik u in contact brengen met hem.


Datum: 22-03-2018
Naam: Peter Dunki Jacobs  
img

Als jullie nog contact hebben met spelers van het kampioensteam van HTCC uit 1970 laat hen dan onderstaand bericht zien over een HTCC-reünie. H.C. Eindhoven bestaat 100 jaar. De oorsprong van deze fusieclub is H.T.C.C., opgericht in 1917.
Vanaf 2 september is de club H.C. Eindhoven al aan het vieren, met als hoogtepunt de reünie van oud-leden van alle clubs die geleid hebben naar het huidige H.C. Eindhoven(H.T.C.C., A.S.V, Oni, H.T.C. Eindhoven, Tegenbosch, en Racing).
Alle gegevens over deze reünie staan op de site van H.C. Eindhoven.
Het lijkt me gezellig om op 12 mei weer eens ouderwets te kunnen kletsen over onze mooie hockeyperiode, Andy Wijzenbeek.


Datum: 11-04-2018
Naam: Paul van Gool  
img

Ik ben op zoek naar Pieter Weemers vanwege een reünie. Hoe kom ik met hem in contact?