EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20961

Bijdrager:

Jaar:

1933

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

638 Eindhoven Airport

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Overige Sporten

Onderwerp 3.:

Vliegsport

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Huldiging sportvlieger Boon

Beschrijving

Huldiging sportvlieger Boon op 25 sept. 1933, die met zijn passagier B. von der Nahmer een wedstrijdvlucht maakte naar Z-Frankrijk. Voor het ronde raam van ""het Schuurke" (zittend): Ir. Frits Philips, hr en mevr Boon, hr v.d.Nahmer.


Geplaatst op

04-08-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-01-2012
Naam: Matt Leenen  
img

Geweldig, altijd leuk zo'n spontane foto! Wie heeft er nog meer foto's van Paviljoen "'t Schuurke"? Ik zou 't Schuurke graag hersteld zien in zijn oude glorie en wil het proberen te kopen om er een 'lunchroom met een hollands tintje' van te maken, zodat het weer een deel van de wijk zal uitmaken en toegankelijk wordt voor de huidige 'pioniers'.
Heeft er misschien ook iemand een foto ofzo van het uithangbord (links op de achtergrond aan de pilaar) van het Schuurke en de geit, waar het gebouwtje zijn naam aan dankt? Ook tekst en melodie van het lied, “We slaopen vannacht in ut schuurke, in ut schuurke bij de geit” zou ik graag hebben. Dit lied werd gezongen op de openingsavond van het gebouwtje.


Datum: 17-01-2012
Naam: Eric Kemperman  
img

Matt, dat liedje "we slapen vannacht in 't schuurke" is een bekend vooroorlogs liedje wat op meerdere plaatsen in Brabant werd gezongen. Het slaat op overmatig alcoholgebruik, waardoor de innemer zijn bed niet meer kon vinden, dan wel eruit gegooid werd. Op internet kun je wel songteksten vinden; google maar of probeer eens: catalogus.muziekbibliotheekvandeomroep.nl/mcowebcat


Datum: 18-01-2012
Naam: Ary Ceelen. Welschaparchivaris.  
img

Beste Matt Leenen,- Ik heb alle gegevens betreffende 't Schuurke' in mijn Welschap-archief. Ingewijd op 30-4-1933 door mevr. Philips-van Lennep met een enorm feest. Ik heb er een scriptie over gemaakt en de gemeente Eindhoven destijds aangeboden. De sloop van het gebouwtje stond al op de agenda. Alleen vanwege mijn informatie heeft de gemeente Eindhoven het niet afgebroken. Om historische redenen mag het blijven bestaan. Het is toen verkocht aan bouwbedrijf Stam/deKoning, Eindhoven, die het nu in de verkoop heeft. Er is een persoon in Eindhoven die het graag zou willen kopen. En bekende architect was al ingeschakeld voor de restauratie. Men wilde er weer een sociaal centrum van maken. Helaas is dat niet doorgegaan want er is een fysiotherapeut die het ook wil kopen als praktijkruimte. Of die het in de originele staat wil of zal terug brengen is mij niet bekend. Het mooie clubpaviljoen van de NBAC, een ontwerp van Ir.Kalff, is waard om gerestaureerd te worden. Lezers, hou dit in de gaten!


Datum: 18-01-2012
Naam: Matt Leenen  
img

Bedankt voor de reacties. Zou graag de scriptie een keer lezen. Met alle respect voor de fysiotherapeut, maar dit gebouwtje behoort toegankelijk gemaakt te worden voor de huidige bewoners. Het luchthavengebouw is ook al verloren gegaan aan financiële belangen van de gemeente. Laat dit met dit monumentje ook niet gebeuren! Vrees wel dat het voor mij (financieel) niet meer haalbaar zal zijn om het te kopen, maar ga het toch nog niet opgeven.