EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2066

Bijdrager:

Jaar:

1919

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Vredesplein*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Badhuis (4) Vredesplein (4)

Beschrijving

Het vierde plan van de Vereeniging Volkshuisvesting voorzag in een badhuis op het latere Vredesplein. Maar al voordat met de bouw begonnen kon worden waren de prijzen van de bouwmaterialen zo hoog opgelopen dat de gelden voor het badhuis van dertigduizend gulden niet meer gemist konden worden.


Geplaatst op

26-11-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 07-04-2006
Naam: Huub Rooijakkers  
img

Rond 1950 was in het pand links op de voorgrond de levensmiddelen winkel van Valen gevestigd. Voor ons kinderen alleen bekend als het snoepwinkeltje waar je ook zondag's terecht kon voor o.a. je 'bakkesvol' en ander snoepgoed.


Datum: 19-12-2006
Naam: Mari Kieneker  
img

De winkel midden op de foto was de Etos. Zie ook foto  1990


Datum: 19-12-2006
Naam: Hans van Melis  
img

Geen van beide winkelpanden op deze foto is die van foto 7985.


Datum: 24-01-2011
Naam: J. Kuitert  
img

Zoals meneer Rooijakkers vertelde kan ik mij dat winkeltje ook het beste herinneren. Ik moest vaak als kind 'vergeten' boodschappen halen in dit winkeltje. Meneer Valen werkte ergens anders. Mevr. Valen dreef dit winkeltje. Soms hielp ook een oma van hun zoon Jantje Valen. Ik speelde wel eens met hem als kind. Hij zat net als ik op de school op de Hemelrijken op die "protestanse school". Zoals op foto 20207 kan ik mij dat plein het beste herinneren. Je haalde het toen niet in je hoofd om op het plein zelf te gaan spelen, want vlak bij woonde een 'boze' politieman, ik meende in de Weteringstraat.


Datum: 02-07-2012
Naam: Winnie Claassen-Spelbrink  

Dit is beslist de winkel van Valen, de "bakkesvol" klopt helemaal, dit is op de hoek van Van Speykstraat. De winkel verder rechts, op de hoek is ook een tijd een Etoswinkel geweest. Wij woonden in de Van Speykstraat en de boze agent woonde op het plein, drie deuren rechts van de winkel van Valen. Ik heb hem niet als boos ervaren, hij reed altijd in de buurt rond op zijn fiets. Het jongste kind was geestelijk gehandicapt, heel lief en wij lieten hem altijd met ons meespelen, dat vond hij geweldig.


Datum: 05-07-2012
Naam: Leo Laus  
img

Door Winnie Claassen wordt vermoedelijk bedoeld politieman van Pelt. In de huizen rechts - niet op de foto- woonde de lange pliesie van Rooij met zijn gezin.
De fam. v Pelt bestond uit grote mensen, zowel ouders als kinderen.
Mag ik Winnie verwijzen naar het ingezonden stukje in het ED van 26 juni 2012 bij Vraag en Aanbod; hierin werd informatie gevraagd over de fam. v Pelt.
De naam van de fam. Spelbrink komt mij bekend voor: zij woonden naast fam. Cleve-Kierkels ??