Fotonr.: 20516
Bijdrager Mark van de Laar
Jaar: 1944
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Kerkstraat
Onderwerp.: Wereldoorlog I en II |Bombardementen / Catastrofen |1944 - 19 september
Onderwerp 2: Winkels / Winkelcentra |Boeken/ Kantoorboekhandel |Van Piere

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Boekhandel van Piere

Beschrijving Mijn moeder, Riek van de Laar-van der Zee, maakte deze foto op 19 september 1944 in de Kerkstraat. Na de bevrijdingsfeesten volgde er in Eindhoven nog een onverwacht bombardement.
Geplaatst op 04-07-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 04-07-2009
Naam: P Hertogs img

Deze ruïne is inderdaad ontstaan op 19 September 1944 in de avond. De foto is van een latere datum. De rijweg is al geveegd.


Datum: 11-12-2011
Naam: Brenda Holst img

Ik sprak net met mijn moeder, June Siezen -Williamson die dit jaar 90 werd. Onder andere kwam het bovenstaande bombardement ter sprake. Mijn ouders stonden erbij en zagen het allemaal gebeuren voor ze het op een rennen zetten en in een schuilkuil t.o. de Laak uitkwamen. U heeft ook foto's van HTCC geplaatst, mijn moeder  (mijn vader speelde daar cricket) en tante Max speelden lang voor die club, zij is er in 1932 lid geworden. Ik zelf heb ook gehockeyd, EMHC, en als wij uitspeelden tegen HTCC wees zij mij altijd op een foto van haar en mijn tante in een, geloof ik, gemengd team, dat aan de wand hing in het clubhuis.
Heeft u deze foto ook, ik zou haar daar een immens genoegen mee doen.


Datum: 11-12-2011
Naam: Mark van de Laar img

HTCC is inmiddels gefuseerd met Eindhoven en Racing en die spelen nu aan de Marathonloop in Eindhoven (zie hceindhoven.nl/site/default.asp?m=3&option=2502&stcname=informatie_historie)
Ik kan me de foto's goed herinneren, mogelijk dat die nu in het archief van de club bewaard worden. Misschien dat je moeder ook samenspeelde met mevrouw Kaanders, die samen met haar man, erg actief was binnen HTCC. Zal haar zoon vragen of hij misschien de foto bezit, en anders zou je de voorzitter van de nieuwe club kunnen bellen. Succes!


Datum: 11-12-2011
Naam: Brenda Holst img

Wat fijn, zo'n snel antwoord. De naam Thijs Kaanders zegt mij wel wat, maar die moet volgens mij van mijn leeftijd (in de 60) zijn!


Datum: 11-12-2011
Naam: Mark van de Laar img

Ja Thijs Kaanders was jarenlang samen met de broertjes Christis en keeper Maarten Sikking, basisspeler van het Nederlands elftal. HTCC was destijds landskampioen en nog meer spelers zaten in de nationale selectie. Mooie tijden, ook ik ben een jaartje ouder geworden en ex-trainer en medespeler Thijs is inderdaad net boven de 60. Met zijn jongere broer Lodewijk heb ik nog regelmatig contact en wie weet heeft hij nog foto's


Datum: 12-12-2011
Naam: Brenda Holst img

Leuk om dit contact te hebben. Had mijn moeder gisteren weer even, ik woon nl. in Frankrijk en zij is nogal eenzaam momenteel. Donkere dagen voor Kerstmis vrees ik. Zij is jarenlang bondscheidrechter geweest toen wij gingen hockeyen, mijn zuster Kiki Siezen en ik, Brenda, ook wij behaalden met EMHC Dames 1 een landskampioenschap in 1968. Mijn moeder wist binnen enkele minuten bijna het hele elftal op te noemen waar ze toen mee speelde, Nel Kaanders-Bachuis, Tonny van der Linden, Riet de Laure, Hetty Basset, en zij (June) en haar zus(Max) Williamson. Om tien uur ging hier nog een keer de telefoon, Miep Tops zei ze!. Die oude hockeyboys, het waren inderdaad mooie tijden, ook Jan-Willem Buy, de zwager van Pieter Weemers, die 10 jaar onze buren zijn geweest in Vessem en waar we lief en leed mee hebben gedeeld. Heb nog contact met hun kinders.
Hoe zou ik erachter kunnen komen of een van de bovenstaande dames nog in leven is?


Datum: 12-12-2011
Naam: Mark van de Laar img

Brenda, zal deze mail doorsturen naar wat oudere ex-leden die natuurlijk van alles op de hoogte zijn. Helaas is Nel Kaanders overleden, en dat was de spil van het HTCC-clubleven, samen met haar man Piet. HTCC was een mooie familieclub.