EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20382

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Tongelresestraat

Beschrijving

Deze foto is genomen met uitzicht op een stuk van de Tongelresestraat, hoek Poeijersstraat. Je ziet hier de winkel van de familie Michiels, die later een automatiek is geworden en daarna cafetaria Thijsco. De kinderen op de foto zijn Job Heemskerk en Robert en Elly Lenting.


Geplaatst op

24-06-2009

Reacties:

Datum: 24-06-2009
Naam: Agnes Lotens-Klerkx  
img

Eindelijk een foto van de kruidenierswinkel van Michiels. Heel dierbaar stukje Tongelresestraat voor mij (en voor mijn zondagse zakgeld). De sigarenwinkel van Somers vergeet ik ook nooit meer, want daar voor de deur viel ik een hersenschudding!


Datum: 29-09-2009
Naam: Jan Wijn  
img

Een typisch beeld van een zonnige zondagmiddag in de zomer van 1957. Op de step voor de deur van de fietsenmaker met in het zondags geklede kinderen; geen autoverkeer op de basaltkeien van de Tongelresestraat waar je nog veilig overheen kon rennen. Op de achtergrond een man die er bij loopt alsof hij al diep in het glaasje heeft gekeken en misschien op weg is naar het café van Lenting. Toen ook al veel zwerfvuil op de straat.


Datum: 29-09-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Hansje Dekkers heeft nog in dit café zijn domicilie gehad. De buurman, sigarenwinkelier, had voor Eindhoven een belankrijke zoon, en wel de toneelspeler Henk Somers. Bij wie in Eindhoven is deze, voor Nederland zo'n bekende figuur, bekend?


Datum: 29-09-2009
Naam: Agnes Lotens-Klerkx  
img

Heel, heel lang geleden, toen ik vlak bij Somers woonde en nog rookte, kocht ik daar altijd mijn sigaretten. En kreeg enthousiaste verhalen te horen over zijn toneelprestaties!


Datum: 30-09-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

En dan in de naar voren komende huizen links zat slagerij Van der Looij. Ik kan even niet zeggen of het het eerste of tweede huis was. Ik dacht het tweede huis, waarbij je achterom kon lopen.


Datum: 25-08-2011
Naam: Anke van de Vorst  
img

Ik herinner me nog dat ik vol spanning bij m'n tantekes (wij hadden zelf nog geen tv) ging kijken. Okki Trooy en Vrouwtje Bezemsteel... daar speelde Henk Somers in mee.


Datum: 25-08-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Dit moet dan ongeveer voor de deur zijn geweest van Friture Rijkers?!


Datum: 25-08-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Eigenlijk waren er daar toen op redelijk korte afstand van elkaar best veel frietzaken. De automatiek-met-luikje van Michiels, daar op de hoek, Rijkers aan de kant van De Korenbeurs nabij de hoek Karnemelkweg. Daar schuin tegenover "Het Vissertje", die naast vis ook friet e.d. verkocht. En natuurlijk "De Kuit", vooraan in de Jan Tooropstaat nabij de hoek Poeijersstraat (zie foto 29086).


Datum: 25-05-2013
Naam: Elly van Belkum - Lenting  
img

Kan het zijn dat iemand die man herkent? Volgens mij is het meneer Sensilors uit de Melkweg, de vader van Joe, Paul, Bettie en Katja Sensilors. Ik wil dit graag doorgeven aan zijn zoon die ook op deze site heeft gereageerd, maar ik kan hem niet vinden.


Datum: 25-05-2013
Naam: Ben Brekelmans  
img

"Sensilors" moet zijn Schendzielorz, Elly. Je komt Paul regelmatig tegen onder Tongelrese foto's.


Datum: 25-05-2013
Naam: Wil van Hout  
img

Wie ooit zo'n step gehad heeft, zal zich nog de keren herinneren dat de enkel kapot ging aan de as van het achterwiel. Wie weet het nog?


Datum: 05-07-2013
Naam: Joep van den Heuvel  
img

Ik sta versteld van deze deze foto; Job en Elly en (Filo) Robert zijn inderdaad goed te herkennen. Ik heb met hen een ongelooflijke fijne jeugd gehad. Wat friet betreft was Mart de Kuit onovertrefbaar in die tijd, om maar niet te spreken over zijn nasiballen en flessen Exota. Ik hoop dat allen uit deze site het goed gaat want dit deel van Tongelre was een apart verhaa .


Datum: 05-07-2013
Naam: Elly van Belkum-Lenting  
img

Leuk, een reactie van Joep v.d. Heuvel. Ben vaak bij jullie geweest. Moest dan achterom omdat voor een slagerij was. Mijn zus José was vriendin met jouw zus Annie-Ed, weet niet of ik haar naam goed schrijf. We zitten allemaal zo in de zestig, en dan is het leuk iets te horen van mensen uit je jeugd.


Datum: 05-07-2013
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

De tabakszaak, bijna in de hoek in de eerste blok huizen links, was geloof ik Jos Zoomers. Mijn vader kocht daar zijn sigaren: Agio Gouden oogst! Zacht gele doos met gouden letters en tien dikke sigaren in cellofaanpapier, met sigarenbandje natuurlijk.


Datum: 05-07-2013
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Joep, heb je de foto van De Kuit al gezien onder nummer 29086. En ooit stond er naar mijn mening nog een foto op, maar die kan ik niet meer vinden.


Datum: 31-12-2021
Naam: Gerard van Bussel  
img

Was daar links in de hoek niet sigarenwinkel 'Insulinde' van Somers? Een van de jongens was begaafd pianotalent maar stierf zeer jong. Zoon Henk stond ook vaak in de zaak maar werd toneelspeler. Mijn ouderlijk huis stond op Tongelresestraat 360, tegenover de fietsenwinkel van Schellekens. Ik ben geboren in 1941.