EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2035

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

413 Gildebuurt

Straat:

Kruisstraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Woensel, Klein Parijs

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Toon van de Kaa en Annie van de Vorst.

Beschrijving

Klein Parijs was een groot cafe met een grote zaal. Een van de verenigingen die daar thuis was, was "De Pugelist" met als bekendste leden Toon van de Kaa en de clubkampioen van 1929 P.M. (Tjeu) Op den Buis.


Geplaatst op

20-11-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-11-2005
Naam: Wil van Hout  
img

Wat te denken van Moro uit het Hemelrijken en van Theo Wiener. Allemaal kampioenen waarvan we foto's hadden. Met Theo heb ik nog gegolfd. Een jaar of zes geleden werd hij door de politie aangetroffen op de markt in Oirschot. Hij wist n.l. niet meer waar hij was en zat al geruime tijd in de stilstaande auto. Heel triest. Hij moet nu zo'n tachtig zijn.


Datum: 21-11-2005
Naam: Hans van Melis  
img

Voor het ouderlijk huis van Toon zie foto 2030


Datum: 23-05-2006
Naam: Frans van Laanen  
img

Toon was een bokser met geweldige kracht in z'n rechterarm. Zo vertelde m'n vader eens toen hij voor de zoveelste keer naar een wedstrijd van Toon was wezen kijken, waar Toon vooraf de wedstrijd nog een grote spiegelei had gegeten. Hij kwam in de ring en voor dat hij het wist stompte zijn tegenstander hem 'n paar keer flink in z'n maag tot hij haast onderuit ging. Toon keek naar de hoek en sprak .ze ze net tetetegen spiespiespiegelei. Toon stapt naar voren haalt rechts aan en plat lag zijn tegenstander en de wedstrijd was afgelopen


Datum: 28-12-2006
Naam: Monique Lamers  
img

Mijn vader kent ook nog een verhaal van Toon. HIj had een keer verloren omdat hij te vroeg stopte met boksen. Toen ze vroegen, wat gebeurde er nou Toon? Zei hij : ik dedacht dat de segong segong, maar de segong segong nie.


Datum: 09-09-2007
Naam: H.Harks  
img

Wie kan mij vertellen of op de foto het rechter bruidsmeisje misschien Mientje Dijsselbloem (van het café) is?


Datum: 09-09-2007
Naam: Frans van Laanen  
img

H.Harks. Je heb het juist, Dat is Mientje Dijsselbloem.


Datum: 03-05-2009
Naam: J. Wiener  
img

Leuk om te zien dat er nog over mijn opa gesproken wordt, vroeger inderdaad bokser. Helaas is hij al geruime tijd overleden. Ook altijd een winkel gehad op de Kruisstraat (Radio Wiener).


Datum: 19-07-2014
Naam: Paul vander Cingel  
img

Grappig die affiche voor een film te zien, slaat de titel van de film op de echtelieden? De Vlam en de Pijl, een Engelse film "The Flame and the Arrow" genre Robin Hood, het was een kleurenfilm; iets wat begin jaren '50 uitzonderlijk was. Ik heb hem gezien in Plaza, toen net geopend met de revolutionaire holle vloer waardoor je minder last had van mensen voor je in de zaal.


Datum: 13-11-2015
Naam: Louis van der Mark  
img

Als ik het goed heb zat links naast klein Parijs groentewinkel van Nuenen en aan de andere kant frietzaak Dolf van de Wetering en daarnaast het cafe van Dolf van de Wetering.