EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2001

Bijdrager:

Jaar:

1929

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Rechtestraat

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Gemeentehuizen

Onderwerp 3.:

Eindhoven, Rechtestraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Drie bijzondere stenen in 'n stadhuis.

Beschrijving

In de achtergevel van het stadhuis ziet u de drie stenen uit het middeleeuwse stadhuis: boven het raam de steen met het jaartal 1554, links de steen met de leeuw, rechts met drie horens. (RHCe 0009355)


Geplaatst op

18-11-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-01-2006
Naam: Elly v.d. Berg Smulders  
img

Hier kijk je op het huis van mijn oma. Ik ben aan deze site gekomen door mijn vriendin Diny Nagel, ik vind het heel leuk om alles weer eens terug te zien bedankt


Datum: 21-06-2007
Naam: Mieke Spaan  
img

Beste Elly, klopt helemaal! Mijn ouders zijn met kerst 1954 begonnen het huis op te knappen. Zij zijn in April 1955 getrouwd en hebben toen nog vele jaren samen met jouw oma, mw Smulders in dit huis gewoond. Rechtestraat 26, achter het oude stadhuis. In 1959 ben ik hier geboren, mijn zus in 1962. In September 1966 kregen wij een nieuwe woning in het nieuwe Woensel, omdat het oude stadhuis moest wijken. Het huis zoals je het hier op de foto ziet staan is later wit gekalkt even als de bijgebouwen op de voorgrond. (washok, toilet en kolenhok). Wat ik op deze foto niet zie is het binnenplaatsje dat we hadden, alvorens je in de tuin kwam. Ik neem aan dat deze foto vanuit de Krabbedam gemaakt is? Het huis is een oude dienstwoning van de hoofdagent van de gemeente Eindhoven. Deze woonde achter het gemeentehuis omdat er onder in het gemeentehuis in eerste instantie nog een gevangenis was. (zo is ons altijd verteld). We hebben vele mooie herinneringen aan de tijd dat we hier gewoond hebben.


Datum: 23-10-2009
Naam: Peter Smid  
img

Weet iemand wat er met die drie stenen gebeurd is?


Datum: 02-09-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

De drie stenen zijn gewoon met de sloop verdwenen. Van de steen met het jaartal 1554 is een stuk teruggevonden, iets groter dan de helft. Deze steen is gereconstrueerd en in het bezit van het Archeologisch Centrum Eindhoven.