EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19372

Bijdrager:

Jaar:

1934

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Rechtestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Lustrum T.B.C.-commissie

Beschrijving

"in Eindhoven wordt een tentoonstelling gehouden ter gelegenheid van het tweede lustrum der plaatselijke T.B.C.-commissie. De vlaggen zijn uitgestoken" En uit een van die vlaggen blijkt dat Philips kennelijk sponsor was! Meer informatie over Tuberculose op Wikipedia: http://www.nl.wikipedia.org/wiki/Tuberculose.


Geplaatst op

01-04-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-04-2009
Naam: Peter Vermeulen  

Merk op dat in 1934 de trappen voor het stadhuis op de Rechtestraat zijn verdwenen. Regelmatig krijg ik op presentaties te horen (gisteravond nog) dat men zich deze trappen zeker weet te herinneren maar dan moet je toch al aardig op leeftijd zijn.
Links op de foto bevindt zich overigens de rijwielstalling.


Datum: 05-04-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Voor de oorlog waren er ook op het gebied van verschillende sporten z.g. T.B.C. wedstrijden, waarvan de opbrengst naar de stichting ging. Zo ook op het Woenselterrein aan de Marconilaan. Hoe dat weet ik niet meer, maar met mijn vriendjes heb ik dikwijls staan te kijken zonder te betalen. Dan werden er juten doeken rondom de velden gedaan om niet betalenden te mijden. Met ernstige ziektes is het zo gesteld, dat hoe kleiner de aanduiding hoe minder ernstig de ziekte, Tuberculose, daarna T.B.C. en later T.B. Maar ik heb mij laten vertellen dat er links en rechts toch weer gevallen worden waargenomen.