EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19727

Bijdrager:

Jaar:

1961

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Stratum, Fatimaschool / De Wilakkers

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Fatimaschool

Beschrijving

.


Geplaatst op

28-04-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 28-04-2009
Naam: Anton van Kemenade.  
img

Deze foto is 100% zeker niet van 1963. Immers ik sta op de foto en in 1963 zat ik elders op school. Ik denk dat de foto van 1960 is tijdens een schoolreis (klas 4).
De kalende meester was de heer Haans. Ik ben de jongen staand en derde van rechts. Voorts herken ik ......Landsman uit de Thomas à Kempislaan, Boudewijn Kusters. Hij die de foto heeft geplaatst is dat Willie van Hoof uit de Wilakkerstraat?


Datum: 29-04-2009
Naam: Will van Hoof  
img

Je hebt gelijk. Ik was een beetje in de war met de jaartalletjes (waarschijnlijk omdat het ook alweer zo lang geleden is).
Bovendien: Toen ik in 4 zat was het 1961, dus is dat waarschijnlijk het goede jaartal.
Dank je voor de correctie. Will (Willie) van Hoof. En vriendelijke groetjes.


Datum: 29-04-2009
Naam: Will van Hoof  
img

Links vooraan is Toon Klaassen uit de Wilakkersstraat, rechts is Peter Bok (toen goede vrienden van me). Rechts bovenaan mevrouw De Jong met daarnaast haar zoon Peter. Tweede vooraan van rechts ik (Willie van Hoof, ook uit de Wilakkersstraat).


Datum: 01-05-2009
Naam: Wim Roxs  
img

Hallo Will, er staat op de foto ook een onderwijzer, die komt me zo bekend voor (ik bedoel de heer in het pak achterin). Volgens mij is het iemand, die ik nog ken van de ULO destijds. Als hij het is, woonde hij toen op de Kruisstraat en zijn ouders runden een winkel in huishoudelijke en luxe artikelen. De naam schiet me alleen niet te binnen.


Datum: 01-05-2009
Naam: Anton van Kemenade.  
img

Wim Roxs. De naam van de onderwijzer is R. Haans. Deze naam heb ik in mijn eerste reactie al genoemd. Wat betreft je herinneringen aan hem klopt.


Datum: 19-12-2013
Naam: Leo van den Beld  
img

René Haans was mijn onderwijzer in de 5e klas 1963-64. Hij is ook terug te vinden op foto 4440 als eindexamenleerling op St.Thomas van Aquino (M)ULO.


Datum: 19-12-2013
Naam: Leo Laus  
img

Wim Roxs bedoelt waarschijnlijk de winkel van "de Gezusters Peters"op de Kruisstraat/hoek Gildelaan naast het Hengelsporthuis van Nol van Rooy. De heer in het pak zou ik ook Peters noemen. (ULO-school in de jaren vijftig van de vorige eeuw.)


Datum: 20-12-2013
Naam: Wim Roxs  
img

Precies, Leo, die Peters bedoel ik, van de huishoudelijke artikelenwinkel van destijds. Als hij dit niet is, dan lijkt hij er toch verdraaid veel op. Ik denk dat deze De Haan de man is van dezelfde zaak. Ik ken hem nog van de ULO als medeleerling.


Datum: 14-05-2015
Naam: Theo Need jr.  
img

Hallo allemaal, ik weet niet of jullie mij nog kennen. Ik ben Dick Need. Ik heb ook bij de heer Haans gezeten maar de namen Peter Bok en Wil van Hoof ken ik nog.


Datum: 07-01-2021
Naam: Alfons van Aalst  
img

De moeder op de foto is mevrouw De Jongh. Zij is de moeder van Peter; die staat voor haar met de handen voor zijn ogen.