EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19470

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Tongelre

Onderwerp 3.:

Tongelresestraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Tongelresestraat (3)

Beschrijving

Tongelresestraat 401


Geplaatst op

09-04-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-04-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Voor mij blijft dit het huis van juffrouw van de Kerkhof, onderwijzeres van de lagere meisjesschool Paul Krugerlaan in de jaren 50/60.


Datum: 09-04-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Mij is ooit verteld dat dit ooit de woning was van de Tongelrese burgemeester Van Engeland. Eind tachtiger jaren stond dit pand zwaar onderkomen te koop voor een vraagprijs van ƒ 225.000,-- . De nieuwe eigenaar heeft er intussen weer een strak pand van gemaakt, zoals je wel kunt zien.


Datum: 09-04-2009
Naam: Peter Vermeulen  

En mij is ooit verteld dat de woning op foto 16717 ooit de burgemeesterswoning was.


Datum: 10-04-2009
Naam: Wil van Hout  
img

De burgervader woonde tussen de twee overwegen. Het huis is geheel wit geverfd. De slagerijen groothandelaar heeft er geruime tijd gewoond. Misschien woont hij er nog wel in. Maar m.i. heeft in het afgebeelde huis bakker van de Vlijt gezeten, die daarnaast een bakkerij had.


Datum: 18-04-2009
Naam: A. van den Boomen  
img

Dit huis was van de Fam. v.d. Kerkhoff, mede oprichter van broodfabriek De Vlijt


Datum: 03-05-2009
Naam: Hans Hendriks  
img

Het huis is rond 1923 gebouwd in opdracht van de toenmalige bakker van de Kerkhof van de ernaast gelegen bakkerij de Vlijt. Hij heeft hier gewoond met zijn vrouw en zeven kinderen. Het huis is na het overlijden van de oude bakker van de Kerkhof (dus niet zijn zoon Toon die nog jaren heeft gebakkerd en gewoond in het ernaast gelegen pand) geerfd door drie kinderen. Die hebben er nooit gewoond. Het huis is eerst verhuurd aan studenten en daarna aan een andere familie. Mijn vrouw en ik hebben dit huis in 1986 gekocht en hebben hier 11 jaar gewoond. Het huis was inderdaad sterk verwaarloosd. We hebben het huis van voor naar achter, van links naar rechts, van boven naar onder en diagonaal onder handen genomen. De lindebomen hebben we in 1987 geplaatst. Ook het gietijzeren hek (afkomstig van een familiegraf uit Friesland) hebben we zelf geplaatst, als ook nog de tuin zoals deze nog grotendeels bestaat. De garage hebben we ook nog laten bouwen.
Het was een groot project waar we lang aan gewerkt hebben. We zijn uiteindelijk verhuisd omdat wij vonden dat de woonomgeving niet geschikt was om onze kinderen (3) op te laten groeien.
Het huis heeft destijds lange tijd te koop gestaan voor 170.000,- gulden. Het was een heerlijk familie huis echter op de verkeerde lokatie.
Het huis hebben we in 1997 verkocht. De nieuwe eigenaar heeft er tal van verbouwingen aan laten verrichten die naar onze mening het karakter van het huis teveel hebben aangetast, m.n. de achterkant van het huis. De uitbouw aan de zijkant is wel geslaagd.
Het blijft echter een prachtige huis, maar op de verkeerde locatie.


Datum: 05-05-2009
Naam: Tonny van den Boomen  
img

Waarom koop je dan dit huis, als het een verkeerde locatie is?