EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19358

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Boschdijktunnel

Onderwerp 1.:

Bruggen / Tunnels / Viaducten

Onderwerp 2.:

Tunnels

Onderwerp 3.:

Boschdijktunnel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Spoortunnel (2)

Beschrijving

Ondanks het grote negatief van 6 bij 9 cm negatief heb ik van deze opname geen mooie afdruk kunnen maken. De foto is gemaakt vanuit de Fellenoordtunnel richting centrum. Links is nog juist het pand van C&A te zien. Wel duidelijk zichtbaar het pand waar Lodewijks Woninginrichting zich zou vestigen. Op de achtergrond de torens van de Catharinakerk en het topje van de glazen V&D-toren. Zo te zien rijden de treinen nog steeds over het oude spoor.


Geplaatst op

31-03-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 31-03-2009
Naam: Ger de Bie  
img

Er zijn maar weinig foto's waarop het pand van Lodewijks en het café "De Tramhalt" samen te zien zijn. Het café zal het hier dus niet lang meer maken. Onvermijdelijk, maar toch weer een gezichtsbepalend stukje Eindhoven weg.


Datum: 31-03-2009
Naam: Anny Meijer  
img

ik vind hem wel mooi. Hetzelfde spoorhuisje van foto 16671 waar mijn schoonmoeder voor staat.


Datum: 01-04-2009
Naam: Fred van Eisden  
img

Leuk om terug te zien. Vooral de loopbrug over het spoor van de Woenselse overweg. Heb hier als jong ventje dikwijls opgestaan om naar de treinen te kijken, toen nog met stoomlocomotief.


Datum: 10-07-2009
Naam: Ger de Bie  
img

Het jaartal 1950 kan niet kloppen omdat het moment waarop C&A en Lodewijks ongeveer gereed waren, café de Tramhalt werd afgebroken. Dat was in juli 1952, dus ongeveer het moment waarop deze foto gemaakt is. In 1950 was C&A nog een bouwput. Er zijn trouwens bijna geen foto's waarop beide te zien zijn.


Datum: 18-02-2019
Naam: Paul van der Cingel  
img

Voordat de treinen over het hoogspoor gingen rijden, november 1953, was dit viaduct, meestal tunnel genoemd, al beschikbaar voor het wegverkeer. De hele reconstructie van dit stukje Woensel heeft ongeveer zes jaar geduurd. Ik geloof dat burgemeester Kolfschoten de eerste spa in de grond stak in 1947. De Fellenoord stond toen nog gedeeltelijk overeind en vormde de verbinding naar de Broekseweg, Boschdijk en Kruisstraat. Toen ik vanaf 1950 in Woensel naar school ging moest ik nog deze route volgen. De werkzaamheden en het doorgaande verkeer zaten elkaar nogal dwars en heel wat tijdelijke verkeersmaatregelen waren noodzakelijk. Dat betekende dat ik af en toe moest afstappen omdat de smalle voor auto's vrijgehouden weg te gevaarlijk was voor fietsers. Over bouwmaterialen en zandhopen wist ik toch de Kruisstraat te bereiken, vond het eigenlijk wel leuk. Deze foto is zeker niet van 1950, ik denk 1952.


Datum: 20-02-2019
Naam: Eric Kemperman  
img

Café Tramhalt/Central is gesloopt omstreeks mei 1952. Zie foto 22994. Het stond letterlijk midden op het kruispunt Mathildelaan/Emmasingel/Boschdijk.