Geen Google maps coördinaten aanwezig

Fotonr.: 19346
Bijdrager Frits van Geffen
Jaar: 1978
Locatie 1.: Strijp Onderwerp.: Panorama - Stadsoverzichten |Strijp

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image

Panorama Strijp

Beschrijving Met verschillende kerken: St Theresia, St Trudo en St Antonius.
Geplaatst op 30-03-2009
Email bijdrager img

Reacties

Datum: 15-09-2010
Naam: Hans Avis img

Mooie overzichtsfoto; hierbij is de overkant van de (St.) Antoniusstraat nu eens bij hoge uitzondering te zien op dit panorama-shot; deze plek is 'n groot deel van m'n leven (de eerste 30 jaar!) al minstens één keer per half jaar in beeld gekomen (vaste controle-beurten), toen daar nog de tandartsen van der Kolk en Kilsdonk samen hun praktijk uitoefenden (later verbleef Kilsdonk er nog alléén in); in dat ene pand,nu duidelijk te herkennen tussen het huis op de hoek van de Willemstraat en de Pastoriewoning van de Steentjeskerk! Later trok tandarts Burger hier in, begin jaren tachtig; die tijd is nu reeds lang voorbij: er kwamen daarna voortaan 'n paar verschillende eetgelegenheden in dit pand te zitten! De tand des tijds heeft dan wel z'n sporen nagelaten,maar als ik dan toch iets kan aanboren in deze, krijg je 't hierbij terdege voor de kiezen! Je ziet, dat ik graag dit soort dingen aan de kaak wil stellen, tot de dag van vandaag! Want:hoeveel cliëntele hadden ze toen wel niet?


Datum: 16-09-2010
Naam: Anton van Kemenade img

Ik meen toch nog een kerktoren te zien. De kerk in de Lievendaal van wijlen pastoor Hurkmans nabij de Joh. Buijslaan.


Datum: 16-09-2010
Naam: Hans Avis img

Misschien zie ik het helemaal verkeerd,maar ik denk dat verderop 't voormalig carillon(de Philips-beiaard) staat,dat door het Philips-personeel ooit in 1966 aan z'n werkgever werd geschonken ter gelegenheid van 't 75-jarig bestaan! Het stond aan de ene zijde van de Tilburgseweg,aan de andere zijde staat 't Evoluon, hier ook duidelijk waarneembaar! Jammer,dat dit "klokkenspel" door onderhoudsverwaarlozing (vanwege kostenaspect!) als welgemeend cadeau ooit zo te grabbel werd gegooid! Shame,shame,shame! Verscheidene klokken zouden nu in de Catharina-kerk in 't centrum dienst doen!


Datum: 17-09-2010
Naam: Anton van Kemenade img

Hans. Ik bedoel de kerktoren tussen de st Trudokerk en de st Theresiakerk.


Datum: 18-09-2010
Naam: Frits van Geffen img

De kerk ertussen is (was) de Maria Reginakerk in de Lievendaal, getekend door architect Van Beek uit de Elzentlaan. Kerk is gesloopt; architect is overleden.