EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19252

Bijdrager:

Jaar:

2008

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Edenstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Groothandel / Grossierderij

Onderwerp 3.:

Van Loon (Eieren)

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Van Loon eierhandel

Beschrijving

Voormalige eiergroothandel Van Loon, Edenstraat 7 vlee staat voor "van Loon eieren Eindhoven" eigen opname 2008.


Geplaatst op

23-03-2009

Reacties:

Datum: 23-03-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Later vestigde Van Loon zich in de Visserstraat, in het pand waarin daarvoor de Coöp bakkerij was gevestigd. Ook daar stonden deze letters V.L.E.E. in het hek maar volgens mij betekende dat Van Loon Eier Export. Laar de discussie dus maar losbarsten.


Datum: 24-03-2009
Naam: Peter van Gansewinkel  
img

Hier barsten we dan los .Het was van Loon eieren export. Peter Kneepkens werkte daar en was verloofd met een dochter van onze buurman, ik ben bij hem op bezoek geweest in zijn woning boven Dhr. van Loon in de Edenstraat waar ik hem vertelde dat ik kon pianospelen,hij nam me mee naar beneden waar Dhr van Loon woonde en zei: "Nou jonge laat maar eens wat horen". Dit op de piano van de eigenaar van V.L.E E. Was wel een leuke ervaring voor een kereltje van een jaar of twaalf.


Datum: 24-03-2009
Naam: Wil van Hout  
img

De dochter van de eierkoning is nog geruime tijd mijn collega geweest bij Daf op de expeditie. Leuke, nogal stille dame. Er is ooit een aanrijding geweest met de auto geladen met eieren, zo omstreeks 60-70er jaren. maar het fijne weet ik er niet meer van. Het was toen nogal een geënerveerd gesprek op het werk.


Datum: 24-03-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

De eigenaar (of was het de zoon) heette volgens mij Dolf en is getrouwd met Josje Theunissen.


Datum: 24-03-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

Ik ben bevriend geweest met de zoon en ging er regelmatig spelen. Wij woonden er tegenover en het was inderdaad Van Loon Eier Export.


Datum: 05-12-2010
Naam: Matje van Trigt  
img

Het was van Loon Eier Export. Dolf was geen zoon van v Loon. Dolf heette Dolf Daals en is getrouwd geweest met Josje Theunissen. Voor zover ik weet had van Loon geen dochter.


Datum: 06-12-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Matje, dan heeft ze tegen mij maar iets verteld. Maar daar geloof ik niets van. Zou je eerst niet een goed onderzoek instellen? Waar ik over praat is 1960 tot 1970 dus dat is al geruime tijd geleden. Misschien zat jij toen nog wel bij je vader in de schoorsteen.


Datum: 21-03-2011
Naam: Matje van Trigt  
img

Wil, het heeft even tijd nodig gehad om er achter te komen of familie van Loon een dochter had. Familie van Loon had geen kinderen, dus ook geen dochter. Dolf Daals was een aangenomen zoon. De dame waar jij over spreekt bij DAF expeditie is hoogst waarschijnlijk de vrouw van Peter Kneepkens,die boven de zaak woonde. Ik weet goed waar ik over praat, ik heb er jaren gewerkt, eerst in het magazijn. Ook bestellingen rondgebracht met de bakfiets, waar het V.L.E.E. logo opstond. Later ben ik bijrijder geworden op de vrachtauto met Peter Kneepkens en het hondje van de famillie van Loon, Cherry, die ging altijd met ons mee. Willie van Loon is in 1968 verongelukt op de onbewaakte spoorweg overgang In de Ploegstraat, op de grens Eindhoven Best.


Datum: 11-12-2012
Naam: Hans Peters  
img

Hallo, Ik ben Hans Peters en getrouwd met Yvonne van Loon, de dochter van Johan van Loon. Johan van Loon was de broer van Willie van Loon. En inderdaad Willie van Loon had geen kinderen.


Datum: 01-06-2014
Naam: Hetty  
img

We hebben alweer een hele tijd geleden nog een reunie gehad van van Loon Eierexport. Dit was georganiseert door André Nieweg er waren veel oud collega's aanwezig.
Het was een gezellige middag en Dolf Daels was ook . Binnenkort gaan we het nog eens overdoen om weer een gezellige middag samen te zijn.
=== Hetty, wil je ook je achternaam vermelden, alvast bedankt, Red. ====