EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

308

Bijdrager:

Jaar:

1982

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Edenstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Drukkerijen

Onderwerp 3.:

Lindner

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Drukkerij Lindner

Beschrijving

Op de Edenstraat nummer 5, zo tussen brandweerkazerne en Hoogstraat, lag Drukkerij Lindner. Of het bedrijf werd gesloten of verplaatst is ons helaas niet bekend.


Geplaatst op

22-05-2005

Reacties:

Datum: 23-05-2005
Naam: M. Gosgerbo  
img

Een dochter van Lindner gaf bij ons op school gymles. --Welke school ? red.--
Maar dat terzijde. Waar is Lindner gebleven of waar is het in opgegaan? Wie kan mij een gouden tip geven?


Datum: 01-11-2005
Naam: A. van Grinsven-Lindner  
img

Mijn opa was de oprichter van de drukkerij. Na zijn dood in 1940 heeft mijn vader het bedrijf voortgezet, tot hij in l970 ziek werd. Hij heeft het bedrijf toen verkocht. En hoewel het bij de verkoop een bloeiend bedrijf was, ging het na enkele jaren failliet. Mijn vader, gestorven in 1975, heeft dat gelukkig niet meer meegemaakt. Die dochter, die gymles gaf op Anna Maria Taigi, is mijn oudere zus.


Datum: 20-05-2006
Naam: Hans van Melis  
img

In 1919 was de naam van de straat nog Paradijslaan. Het RHC-e gebruikte in de bouwvergunnigen de straatnamen van na 1920 voorzover ze op de oude/nieuwe naam attent zijn gemaakt. Overigens een compliment voor de toenmalige straatnamencommissie die voor het Gestelse Paradijs de naam (Hof van) Eden bedacht.


Datum: 15-03-2007
Naam: Theo van Hugte  
img

In dit pand is naderhand nog een zaak geweest in tweedehandsgoederen. De eigenaar was Harrie van Litsenburg en ik geloof dat die zaak toen Oud Gestel heette.


Datum: 24-08-2007
Naam: Leo van de Ven/Canada  
img

Ik heb vanaf ongeveer 1960 tot 1970 in diverse functies bij drukkerij Lindner gewerkt. Mijnheer Karel, mijnheer Wim, mijnheer Piet en niet te vergeten juffrouw Zus waren onvergetelijk in de manier waarop ze hun personeel behandelden. Nooit in mijn leven heb ik een betere directie ontmoet. Na mij vertrek naar Canada heb ik met trots hun menselijke manier van management toegepast in mijn eigen bedrijf. Bij deze nog hartelijk dank aan de fam. Lindner.


Datum: 25-08-2007
Naam: A. van Grunsven-Lindner  
img

Wat leuk, om dat van Leo van de Ven te horen. Ik ben de dochter van mijnheer Wim.


Datum: 11-01-2009
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Het plaatje wordt steeds completer. Vanmorgen zat ik bij mevrouw Arends - Reesink en ook haar opa was Piet Lindner, voormalig journalist van de Meierijse Courant, die op een gegeven moment een drukkerij is begonnen.


Datum: 19-12-2009
Naam: Ellen Toben  
img

Mijn tante Mieke (Maria Anna Henriëtte) heeft na de oorlog tot 1948 gymles gegeven op het St. Catharinalyceum. Zij werd geboren in Amsterdam en heeft alleen die twee jaar in Eindhoven gewoond. Ze is nooit getrouwd en in 1987 overleden. Hoe de relatie met de familie Lindner in Eindhoven is, heb ik nooit kunnen achterhalen.


Datum: 30-01-2016
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Heeft er in dit pand ook niet ooit de Fa. Klöckner Moeller gezeten?