EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

19033

Bijdrager:

Jaar:

1958

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

724 Bennekel-Oost

Straat:

Benoitstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Benoitstraat

Beschrijving

Twee communicantjes op de foto. De linkse de eerste communie en de rechtse de plechtige. In het plantsoentje voor kapper Jansen in de Benoitstraat.


Geplaatst op

05-03-2009

Reacties:

Datum: 06-03-2009
Naam: Jan Snijders  
img

Met pofbroek Ad, ik deed mijn communie ook in de bekende pofbroek , de 1ste dag al een winkelhaak erin. Wat waren de oudjes ziek van mij .


Datum: 06-03-2009
Naam: tonnij  
img

Mooi hè Jan, dat is onze Jan met zijn broertje Bennie. << Tonnij, geef je nog even je achternaam door (red.) >>>


Datum: 07-03-2009
Naam: Jan Snijders  
img

De achternamen zijn v d Horst: Jan en Bennie vd Horst .


Datum: 07-10-2009
Naam: Frans Snoek  
img

Ik woonde ooit op nummer 21.


Datum: 29-12-2009
Naam: Twan Bakermans  
img

Wij hebben 2 huizen van de kapper af gewoond . Waarschijnlijk 1957 tot '59 of '60. We woonden tussen Theunissen en Struik in. Je kunt onze ramen van het huis naast de lange jongen z'n rechterarm zien. Ik speelde altijd met Jos Verberne, die woonde schuin tegen over ons.


Datum: 30-12-2009
Naam: Twan Bakermans  
img

Vervolg van mijn eerste reactie: Wij zijn daarna verhuisd naar de Bachlaan ook in Gestel in "de componisten buurt".Toen we daar kwamen wonen was er nog weiland achter de mekrietjes. Het is wel eens gebeurd dat we een koe in de voortuin zagen staan . Nu woon ik in the USA.


Datum: 07-09-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

Twan, even ter correctie; de Bennekel bestaat alleen maar uit straatnamen van componisten. Deze straat, de Benoitstraat, net voorbij de Valeriusstraat en het verlengde is Beethovenlaan.


Datum: 08-09-2010
Naam: Ben Dankers  

Ad, je hebt gelijk over die componisten, maar het grootste deel van Blaarthem heeft ook componistennamen. Offenbachlaan etc. Het totale gebied, Bennekel, Blaarthem en Rapelenburg heeft dezelfde postcodecijfers 5654. De grens tussen Bennekel en Blaarthem loopt midden over de Hoogstraat vanaf de rondweg tot aan het einde van de Blaarthemseweg, het zuidelijk deel vanaf het Frans Leharplein is Bennekel, daarboven Blaarthem, Rapelenburg begint in de punt van het Frans Leharplein en alles wat boven de Genneperweg ligt tot en met het Historisch Openlucht Museum Eindhoven, of wel de Tongelreep met als bovengrens de Boutenslaan..


Datum: 08-09-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

Ja Ben, dat weet ik maar ik wou niet heel Gestel op noemen. Ik woon op Blaarthem in de Schumannstraat 1810 - 1856. Zo goed ken ik de straatnaambordjes voortaan. De postcode is ook 5654.


Datum: 08-09-2010
Naam: Toon Geevers  
img

Ze knoeien wat af daar in Eindhoven. Een groot gedeelte van wat nou Blaarthem heet heette dus vroeger Genderdal waar de eerste flats van Eindhoven werden gebouwd. === Voor de indeling van de wijken, zoals die momenteel door de gemeente wordt gehanteerd, zie klik op Wijken / Straten op de Home-pagina (Red.) ===