EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18969

Bijdrager:

Jaar:

1946

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stratumseind

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Jeugdorganisaties / Scouting

Onderwerp 3.:

Scouting, Aloysiusgroep

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Welpjes op het Stratumseind

Beschrijving

Welpen van de St Aloysiusgroep op het Stratumseind tussen de twee bruggen. VLNR Will van der Linden, Gerard Nielen, Loud Wielage, Bennie Boon en Jan van Bakel.


Geplaatst op

28-02-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 01-03-2009
Naam: Ton van Kan  
img

Ik heb zelf jaren lang bij de Aloysius welpen en verkenners gezeten (jaren 60). Ik heb altijd blauwe dassen met witte rand gehad. Op deze foto lijken de dassen geheel anders te zijn..? De welp (Bennie) met de twee strepen is de PL oftewel patrouilleleider.


Datum: 01-03-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Van die dassen weet ik het niet maar de welp met de 2 strepen is de gids. De gids was de leider van het nest, bijgestaan door de assistent gids. De assistent gids had één streep. PL's en patrouilles vond je niet bij de welpen, wel bij de verkenners.


Datum: 01-03-2009
Naam: Ton van Kan  
img

Tini, je hebt helemaal gelijk wat betreft die strepen. Ik heb me vergist met de verkennersgroep, daar had je inderdaad PL 'ers.


Datum: 01-03-2009
Naam: Will van der Linden  
img

Op 11 februari 1946 werd ik als welp geinstalleerd. Onze dassen waren toen bij gebrek aan stof grijs met achterin een blauwe driehoek met een witte rand.Ons hordehol was midden in de stad, het pand Boex aan de Markt/ Nieuwstraat op de eerste etage. Akela was Tonnie Vogels en Bagira Agnes Jansen. De tractatie, die ik bij mijn installatie meebracht, mocht niet worden opgesnoept: we moesten wachten tot dat de vasten voorbij was.