EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18582

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

RKVV Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Tongelre op de platte kar (1)

Beschrijving

Na het behalen van het kampioenschap rondgereden worden op de platte kar is niet alleen iets van heden ten dage. Deden ze vroeger ook al in Tongelre.


Geplaatst op

25-01-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-01-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Helemaal vooraan rechts bestuurslid Rissewijck, achter hem met jas o.i.d Jack Kivits, 2e links naast Jack is Willie van der Heijden. Verder veel bekende snoeten. De foto lijkt mij genomen op de Tongelresestraat, vlakbij Tongelre-thuiscafé De Koppel.


Datum: 25-01-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Nee nog niet bij de Koppel . Volgens mij is dit nog steeds het stuk Tongelresestraat buiten de ring. Ergens op de hoogte waar tegenover Apotheek Batenburg lag.


Datum: 25-01-2009
Naam: Dimphie Brekelmans  
img

Helemaal links mijn broer Huub .....bovenste rij tweede rechts Sjaak Kiviets ....onderste rij vierde rechts Thijs Michiels.... verder ken ik veel gezichten.


Datum: 25-01-2009
Naam: Ron Hernaus  
img

Nog meer namen: Prominent vooraan de voorzitter dhr. v/d Putte, naast Thijs Michiels zit half weggedraaid Tonnie MIddel. Naast Willie v/d Heijden zit Jack van Gerwen. En links boven op het eerste stoeltje, met de rug naar de fotograaf is Jan Beelen te herkennen. Links van Thijs en schuin daarboven zitten de gebroeders de Veth.


Datum: 25-01-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Oké, Marijke, dat reken ik ook goed!


Datum: 25-01-2009
Naam: Jack Docters  
img

Middelste rij, derde van links, Nico van Diessen ?


Datum: 25-01-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Nee Jack, da's Willy van der Heijden. Maar inderdaad, hij heeft wel wat trekjes van Nico, die ook ooit in Tongelre woonde: op de President Steijnstraat. Nico voetbalde in zijn jonge jaren bij De Spechten, ook uit Tongelre trouwens.


Datum: 25-01-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Jack, als je de jongen bedoelt met de bloemen om zijn nek dan is het : nee, dat is Willy van der Heijden.


Datum: 26-01-2009
Naam: Ron Hernaus  
img

De nog niet genoemde persoon, links van Willy van der Heijden, is volgens mij (reserve)keeper Jaspers.


Datum: 26-01-2009
Naam: Lian Heerings-v.d.Heijden  
img

Helemaal mee eens Marijke, dat is mijn broer Willy v.d.Heijden!


Datum: 26-01-2009
Naam: Bert de Laat  
img

Deze foto is ter hoogte van café de Beer genomen, je ziet het aan de manufacturenwinkel.
Bekende namen zijn: Voorzitter van de Putte, achter met grijze haren is Piet van Overbruggen, Jan Jaspers, gebr.de Veth, Willy vd Heijden, Jac Kivits en Theo Michels.


Datum: 27-01-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Jac Kivits was ook dit jaar weer bij Back to the Sixties. Daar is ie al drie jaar een trouwe gast.


Datum: 27-01-2009
Naam: Tiny Rulkens  
img

Linkerkant; Huub Brekelmans, Jan Beelen, trainer Piet van der Sluijs, Piet van Overbruggen,
Midden van links naar rechts: Frans de Vet, Jan Jaspers,Willy van der Heijden,Jack van Gerwen,Sjaak Kieviets, bestuurslid Wim van Rissewijk,
Vooraan van links naar rechts: voorzitter Theo van de Putte, bestuurslid Lambert Coolen, Peter de Vet,Theo Michiels,Tony Middell,
Cor Manders, Zit zelf ook vooraan op de kar maar niet zichtbaar..


Datum: 15-02-2009
Naam: Ron Hernaus  
img

Moet het jaartal bij deze 3 foto's niet 1967 zijn? Ofwel het kampioenschap dat bij foto 7248 is genoemd door Tiny Rulkens.


Datum: 19-07-2009
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ja, en dan op 5 september 2009 wordt er een compleet nieuw speelterrein geopend voor RKVV Tongelre. Er staat een geweldig team van mensen, oude leden, bestuursleden en enthousiaste RKVV-ers klaar om de club nieuw leven in te blazen. Het wordt weer Tongelre-oh-Tongelre !


Datum: 20-07-2009
Naam: Ron Hernaus  
img

Bedankt Marijke dat je me op de opening van het nieuwe sportterrein van rkvv Tongelre hebt geattenderd. Ik ben al zo'n 35 jaar uit Tongelre, maar zoals je aan mijn andere inbreng hebt gezien, staat me dit stadsdeel nog na aan het hart. Ik zal zeker op die dag present zijn.


Datum: 20-07-2009
Naam: Tiny Rulkens  
img

Ja Ronnie en Marijke. Op 5 september vindt de opening van het nieuwe sportpark plaats.
Het programma luidt als volgt:
0.900 u officiële openingshandeling
10.00 u mixtoernooi door de jongste leden.
15.00u rkvv Tongelre- RTL 4 sterrenteam
19.00 /20.00u receptie
20.30 feestavond voor genodigden met entertainment.
Een mooie gelegenheid dus om oude bekenden te ontmoeten. Ik zelf zal er ook zijn.
Dus kom op allemaal die Tongelre een warm hart toedragen.


Datum: 22-07-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

Vorige week een oude vriend gecremeerd, hij is zijn hele leven lid geweest van v.v. Tongelre Ben Burgers uit de Condensatorstraat maar heb helaas geen foto kunnen vinden van hem, erg jammer.


Datum: 06-09-2009
Naam: Ben Brekelmans  
img

Voor mij is de RKVV Tongelre gisteren opnieuw een beetje kampioen geworden met de opening van dat mooie nieuwe sportpark aan de Partituurlaan in de Doornakkers! Niet alleen wonnen ze met 9-1 (!) van het RTL-Sterrenteam, er was een overweldigende belangstelling, voor zowel de wedstrijd als de receptie. Met de doorlopende fotopresentatie van Stichting Eindhoven in Beeld op de achtergrond heerste er een echt RKVV Tongelre-sfeertje. Proficiat allemaal, een geweldige opmaat voor hopelijk een nieuw kampioenschap aan het eind van de vandaag gestarte competitie: een fantastisch cadeau als jullie volgend jaar 90 jaar bestaan. En dan weer op de platte kar!


Datum: 30-12-2009
Naam: Willie Potters  
img

Beste Ad Pluijm, ik heb een foto gevonden van Ben Burgers hij staat op foto 17909.
Mvg, Willie Potters Nuenen.


Datum: 04-01-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

De rkvv Tongelre viert in 2010 haar 90-jarig jubileum! De roodwitten willen dat op zaterdag 1 mei 2010 met zoveel mogelijk leden en oud-leden vieren. 's-Middags organiseren ze - voorafgaand aan hun receptie en feestavond - een gezelligheidstoernooi voor leden en oud-leden. Aan het volledige programma en de uitnodigingen wordt nu nog gewerkt. Om zoveel mogelijk oud-leden te bereiken, zou het mooi zijn, deze boodschap door te geven aan oud-leden, bijv. in uw kennissenkring. Zij kunnen zich dan vervolgens aanmelden via tongelre90jaar@rkvvtongelre.nl , zodat ze daarna een uitnodiging kunnen ontvangen. Zegt het voort, zegt het voort. Alvast bedankt daarvoor!


Datum: 25-02-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

Deze foto en ook de foto's nr. 18583 en 18584 zijn genomen op de Tongelresestraat in 1968. De tocht op de platte kar van boer Faassen uit de Loostraat langs de cafe's werd gehouden na het behaalde kampioenschap van Tongelre 1 in het seizoen 1967/1968. De tocht begon bij cafe de Hefbrug. Van daaruit ging het dan verder over de Tongelresestraat richting oud-Tongelre met als afsluiting, het laatste drankje, in cafe de Koppel aan de Tongelresestraat. In 1959 en 1960 had Tongelre ook al gebruik gemaakt van de platte kar. Toen werd het eerste elftal 2 seizoenen achter elkaar kampioen en speelde in het volgende seizoen 1960/1961 in de hoogste amateurklasse. Deze foto is genomen op de Tongelresestraat ter hoogte vsa, inderdaad Bert, cafe de Beer. .Bij de namen die Tiny Rulkens al genoemd heeft kan ik er nog eentje aan toevoegen. De man helemaal rechts op de foto naast Cor Manders is bestuurslid Wim van Wetten(Wolvendijk).


Datum: 26-02-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

En tot mijn grote verbazing kom ik Willie van der Heijden nu tegen in de Eindhovense politiek. Hij staat verkiesbaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart a.s. op de lijst van Leefbaar Eindhoven. Nou Willie, veel succes gewenst.


Datum: 27-10-2010
Naam: Tonnie van der Horst-Jansen  

Wat een nostalgie!! Wij woonden recht tegenover de ingang van de voetbalvelden. Bij slecht weer moest mijn vader op zondagmorgen gaan keuren of ze wel bespeelbaar waren. Ook ik heb in de kantine veel gezellige uurtjes doorgebracht. Ik had in die periode verkering met Peter de Vet. Hij is een paar jaar geleden helaas overleden. Voor zover mij bekend heeft Sjaak Kievits de bal ingeruild voor een racefiets.


Datum: 11-04-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Opnieuw is het eerste van Tongelre kampioen geworden! Als eerste in 2011 in de regio. Na een ruime 10-0 zege op De Bocht ´80 kon de ploeg van Fred Verspaget aan de champagne. Volgend seizoen verder in de 4e klasse. Dit kampioenschap is dik verdiend. Het eerste heeft het hele seizoen bovenaan gestaan in de 5e Klasse H en heeft van de 17 wedstrijden er maar 1 verloren en 2 gelijk gespeeld. De kampioensdoelpunten kwamen van de schoenen van Hakim Arrabbany, Sener Caliskan, Gijs van Geffen, nog eentje van Tonnie Kerkhof en een eigen doelpunt van de Bocht '80. RKVV Tongelre: alive and kicking dus. Proficiat met dit mooie resultaat.