EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18438

Bijdrager:

Jaar:

1935

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Groothandel / Grossierderij

Onderwerp 3.:

Bemelmans en Co (Tabaksartikelen, Koffie en Thee)

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
NV Bemelmans & Co

Beschrijving

NV Bemelmans & Co v/h W van der Heijden & Zoon. Kleine Berg 26


Geplaatst op

11-01-2009

Reacties:

Datum: 19-01-2009
Naam: Joop van Kampen  
img

Ik ben in 1963 bij de ETOS gaan werken en in die tijd moesten wij vanuit Stratum op de transportfiets de volle dozen met rookwaren daar gaan halen. Volgens mij moesten we net voor Piet van Kuyk de gang naar achteren infietsen, weet nog wel dat daar ene Walter Boon in het magazijn werkte, was altijd een heel karwei om weer heelhuids in Stratum terug te komen.


Datum: 31-08-2010
Naam: Hans van Melis  
img

Dan kwam je niet op de Keine Berg uit Joop maar op de Grote Berg 97. In 1942 zat Bemelmans op de Kerkstraat naast de Synagoge en in 1960 op de Grote Berg, ze hadden toen een eigen merk bekend bij veel beginnende rokers: "Gipsy".


Datum: 31-08-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

Ik heb in de begin jaren 60 bij de firma Bemelmans gewerkt, ging in een VW bestel de klanten op de dorpen bedienen. Op foto 5184 zie je de juiste locatie van die tijd. Deze rekening is van 1935, lang lang voor onze tijd Jos.


Datum: 31-08-2010
Naam: Ben Dankers  

Is Bemelmans later nog verhuisd naar de Bilderdijklaan? Ik meen daar ooit, ook voor de ETOS, winkelorders te zijn gaan controleren omdat er iets was gebeurd met diefstal in een van de ETOS-winkels en de administratie was meegenomen of verbrand.


Datum: 31-08-2010
Naam: Hans van Melis  
img

Briefhoofd van Bemelmans uit 1942. Kerkstraat 12 lag net net rechts van de synagoge van foto 1665


Datum: 14-05-2011
Naam: Huug.Bozon  
img

Ben Dankers, wij zijn niet verhuisd naar de Bilderdijklaan, maar hebben eerst Tabakexpres gaan heten omdat we toen een groothandel in Tilburg en Breda hadden overgenomen. Later zijn we verhuisd naar Tilburg in de Nimrodstraat en nog later zijn we gefuseerd met de bossche en zijn toen brabantse tabaksgroothandel in weer een later pand. Daarna is alles verkocht aan Peterse in Tiel, die het weer verkocht heeft aan Lekkerland. De naam Walter Boon brengt bij mij vaag herinneringen naar boven.


Datum: 10-06-2012
Naam: Ton van der Loop  
img

Goeiemorgen, Bemelmans Eindhoven BV, dat zal ik nooit vergeten. Elk telefoongesprek beginnen met een mond vol. Daar had ik mijn eerste baantje van februari 1974 tot maart 1978, toen ging ik in Militaire dienst. Grappig daar nog iets van tegen te komen. Heb de naamsverandering van Tabakexpress nog meegemaakt en de verhuizing naar Tilburg waar Oostelbosch Mercx was overgenomen.


Datum: 23-03-2014
Naam: G.van Ravenstein-Rouleaux  
img

Ik heb met mijn ouders en een zus gewoond op de Grote Berg 99a. In 1958 zijn wij verhuisd naar Aalst-Waalre.
De poort waarover geschreven wordt liep onder de bovenwoningen door.
Onze voordeur was in die poort.
Als je de poort aan de achterkant uitliep kwam je aan de rechterkant bij Bemelmans. En links had mijn vader een autobandenfabriek!
Ik heb de oude heer Bozon nog gekend, weet alleen niet of het de vader of grootvader was van Huug Bozon?


Datum: 03-11-2015
Naam: Theo Need jr  
img

Hallo, ik wil even reageren op de heer Huug Bozon. Ik ben bij jullie begonnen op de VW-bus en W. Boon reed toen op de grijze Hanomag.We hebben toen geruild van wagen en toen heb ik de eerste Mercedes bestelbus gekregen. Voorop stond toen mijn naam: MOBYDICK en Ad pluijm heeft mij toentertijd ingeleerd.


Datum: 04-11-2015
Naam: Ad Pluijm  
img

Met ons geheugen is nog steeds niks mis, Theo.