EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

18431

Bijdrager:

Jaar:

1949

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Stadsoverzichten

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Fellenoord (2)

Beschrijving

.


Geplaatst op

11-01-2009

Reacties:

Datum: 11-01-2009
Naam: Tiny van Gemert  
img

Rechts op de foto zie ik de City bioscoop. Links in het midden Musis Sacrum op de Kruisstraat. Links onder is zaal de Hooizolder (Spoormakers). Wie weet er meer van dit oud stukje Woensel?


Datum: 11-01-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Dat de bioscoop 2462 ; en Musis Sacrum ooit van plaats hebben gewisseld en dat op deze foto niets van de Fellenoord te zien is, het hele stuk had vanaf 1920 tot 1954 de naam Boschdijk. De verkeersheuvel en de kleur van het wegdek geven de scheiding Kruisstraat Boschdijk aan. Ongeveer daar ligt nu de paddenstoel aan de Kruisstraattunnel. Naar rechts loopt de Harmoniestraat weg, Midden links boven de Kroon een hoek van de sigarenfabriek Romulus aan de Kruisstraat 12.


Datum: 05-08-2010
Naam: Anton van Kemenade  
img

Ik vind dit soort foto's geweldig en ik hoop dat er nog meer van komen. Ik ben van 1950 en mijn grootouders waren woonachtig aan de Broekseweg en later aan de Pastoriestraat. Zo langzamerhand krijg ik - dankzij deze site - de wekelijkse fietsgang (achterop bij vader of moeder) weer in beeld. Ik geniet er van !


Datum: 05-08-2010
Naam: Anton van Kemenade  
img

Cor de Zeeuw blijkt de inzender van deze foto. Deze naam heb ik vaak horen benoemen door mijn oud collega Johan Verdonk. Praat ik nu onzin ? Zo ja, dan mijn oprechte excuses.


Datum: 05-08-2010
Naam: Tiny van Gemert  
img

Op de foto links achter Musis Sacrum was drukkerij Snep en van Piere. Daar drukten wij elke week het Neerlands Postduiven Orgaan. De hoofdredacteur was Cor de Zeeuw, de opa van de foto-inzender. Later zijn we verhuisd naar de Columbusstraat, toen werd het drukkerij de Zeeuw.


Datum: 05-08-2010
Naam: Paul van der Cingel  
img

Op deze foto is ook weer ontzettend veel te zien. Zo zien we rechtsboven het begin van de Broekseweg, witte huisjes met zonnescherm. we kunnen de huizenrij goed volgen. Links van eerstgenoemde huisjes richting Kruisstraat staan nog een paar panden, dan een grote open plek en dan weer een rijtje met Musis Sacrum en een paar winkels. Hier is, denk ik, het begin van de Kruisstraat. Bij het hotel op de hoek zijn nog maar een paar bomen zichtbaar. Het Citytheater is herkenbaar aan de lange lage uitbouw aan de achterkant. Hoe heette dat straatje rechtsonder ook al weer? Ben ook benieuwd of er nog iets staat van wat we hier zien, geloof van niet.


Datum: 06-08-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

Paul, het straatje rechtsonder is de Harmoniestraat.


Datum: 06-08-2010
Naam: Paul van der Cingel  
img

Mijn oudste herinneringen aan dit stukje Woensel zijn van na het bombardement van 1942. Ik herinner mij de Fellenoord vanaf de overweg, een T-kruising, rechts richting Broekseweg, van het linkergedeelte heb ik geen voorstelling meer. Is er iemand die van het hele gebied, zeg maar tot de kerk, Hemelrijken en Kruisstraat een oude plattegrond heeft. Zou mooi zijn om die op te nemen in EiB. <<< Beste Paul, wat vind je van foto 15241? (red.) >>>