EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18386

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Fellenoord*

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Woensel, De Sportwereld

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Café De Sportwereld

Beschrijving

De in WOII vrijgekomen zijkant van het café, gezien vanaf de Oude Bogert, in 1934 Boschdijk 11 café A. de Zeeuw nog zonder Sport of Sportwereld.


Geplaatst op

07-01-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-01-2009
Naam: Hans van Melis  
img

Dit is café de Sportwereld van (A.) Nard de Zeeuw van foto 18385. Na 1945 had hij een zijtuintje en een nieuwe ingang. Het witte pand rechts is het restant van de Doornboom. Daar zat in 1950 de Hurco. Zie het commentaar van Jan van der Meulen bij foto 16578.


Datum: 08-01-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Ik heb de foto langdurig zitten bekijken en herken het haast niet meer. Alleen al door de richting vanwaaruit de foto gemaakt is. In de Oude Bogert kwam je nooit, daar had je immers niks te zoeken. Vandaar dat  je zo ook nooit deze situatie zag. In het café op de rechtse hoek was het nogal eens hommeles. Dan moet in het verlengde van de vrachtauto Van Dam met zijn friet gezeten hebben met aan de overkant een Bata-filiaal. Linksaf ging je naar de overweg. Met aan de rechtse kant de "Zuw en een bietje verder de Magneet." Dan was hier links ook Carlton gevestigd. Allemaal zo kort geleden en haast niet meer thuis te brengen.


Datum: 09-01-2009
Naam: Hans van Melis  
img

De reden waarom je het niet herkent is te vinden op foto 5288. De hoek links is 40 à 50 meter naar het noorden opgeschoven en ligt vrijwel tegenover de Broekseweg.


Datum: 01-01-2014
Naam: Paul vander Cingel  
img

Wat Wil zegt, kan ik beamen. Ik ben ook nooit op de Oude Bogert geweest. Deze hoek herken ik toch wel, ook al was een groot deel geleidelijk al afgebroken toen ik op mijn fietsje van de Fellenoord kwam en linksaf richting Kruisstraat trapte. De City-bioscoop heeft het het langste uitgehouden.


Datum: 17-10-2016
Naam: Frits Hekman  
img

Deze zijgevel van café Sportwereld is niet vrijgekomen in WO-2. Links naast het café was een inrit en dan kwamen er twee winkelpanden en vervolgens het schuin op de hoek Boschdijk/Fellenoord staande pand met houten voorgevel. Voor de oorlog was daarin gevestigd de "Magneet" in huishoudelijke artikelen en na de oorlog de meubelwinkel "Brabants Binnenhuis" van Touwen. Deze werd verplaatst naar de Nieuwe Fellenoord toen de afbraak plaatsvond. Een van de winkels was bakkerij Buskens, die naar de Boschdijk, hoek Nieuwe Fellenoord verhuisde. De andere was dacht ik een horlogewinkel. Na de afbraak werd daar de omgelegde Fellenoord bestraat. De winkel aan de rechterkant van de foto is de slijterij van Kliebisch en daarnaast - dus juist buiten de foto - was de lunchroom van Van Dam. Aan de linkerkant op de foto is nog te zien de erker op de verdieping boven de Batawinkel. De vrachtauto rijdt de Broekseweg op.


Datum: 17-10-2016
Naam: Tini van Rooij  
img

Frits, ik denk dat Hans bedoelt dat de fotograaf voor het bombardement deze foto niet had kunnen maken vanuit dit standpunt.