EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

18235

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Boschdijk*

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Woensel, St Antonius Fellenoord

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Fellenoordkerk

Beschrijving

Deze foto is genomen tijdens de eerste communie in 1960. Je ziet dat links de meisjes van de Houtstraat en rechts de jongens van de Fraterschool (naast de kerk) zitten. In het gangpad staat Frater Ludovic zijn pleidooi te houden.


Geplaatst op

20-12-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 20-12-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Vergelijk met foto 4151


Datum: 21-12-2008
Naam: Peter Everaert  
img

Deze foto is genomen tijdens mijn eerste communie. Een absolute regel was dat de jongens rechts zaten en de meisjes links. Owee als je aan de verkeerde kant ging zitten. Pastoor Van Wijck verzorgde de dienst en de misdienaar (rechts) was Ad den Hartog.


Datum: 09-09-2009
Naam: Peter van Gansewinkel  
img

Zulke prachtige ruimtes zullen helaas nooit meer gebouwd worden. Is er een foto van het orgel dat ongetwijfeld in deze kerk heeft gestaan en is het herplaatst en bewaard gebleven?


Datum: 03-10-2010
Naam: Bruno Donders  
img

Er was inderdaad een mooi nieuw orgel met een prachtig houten beeld van David met een harp op het front. Hopelijk is dit niet verdwenen.


Datum: 13-05-2017
Naam: Ben Meulman  
img

Deze kerk ken ik maar al te goed. In de periode van de hoofdfrater Ludovic, 6e klas, mooest ik altijd een trouwmis zingen (Ave Maria), meestal onder het rekenen, dus ge snapt 't wel. Ik diende er de mis om 7.30 uur, speelde er orgel als ik de sleutel van de pastoorsmeid kreeg en bouwde met de koster de kerststal op. Ben onder de hoogmis met het dikke boek de trap afgedonderd doordat het touw om mijn middel was losgeschoten. Ik was aan de kleine kant en die zwarte kleedjes met 80 knopen waren veel te lang. Ik trapte er met een voet vol in, en de kerk zat vol! Mooie tijd was dat!