Bijdrager Irma van der Meulen
Jaar: 1933
Locatie 1.:Centrum |111 Binnenstad |Vestdijk
Onderwerp.: Bedrijven / Industrie |Automobiel-, Busbedrijven / Garages ed |Van der Meulen-Ansems
Reacties
Naam: Jan van der Meulen
Deze foto is van voor 1934 . In het huis woonde indertijd Frans Prinzen. Deze liet het in 1034 verbouwen en naar achteren vergroten en in twee huizen transformeren. Het linker huis betrok het echtpaar F.Prinzen van der Weyden Vestdijk 26. Het rechter pand no 24 werd betrokken door Mevrouw Dirks echtgenote van notaris Dirks . De beneden ramen aan de straatzijde werden vervangen door brede moderne puien.
Later is de balustrade van het balkon aan de voorzijde vervangen door de smeedijzeren balkon-balustrade van de later afgebroken villa van Mr Pastoors toentertijd gelegen op de plaats waar thans het Dorint Cocagne Hotel staat. Deze foto geeft de situatie weer van voor 1934.
Naam: Jan van der Meulen sr.
Geheel ter rechterzijde van het rechtse notarispand ziet men nog rechts op de foto een wat achteruitliggend pand, dat was KLEIN APOLLO, dit was een Café waarin, naar ik me herinner, in de gelagkamer een schilderstuk van Ruysdael is ontdekt , het schilderstuk moet volledig onder een dikke laag tabaksrook praktisch onzichtbaar zijn geweest. Het pand werd omstreeks 1936 gekocht door Dr Goedemans, die in de Ten Hagestraat woonde en daar zijn praktijk had. Hij liet KLEIN APOLLO afbreken en liet op de plek een nieuw woonhuis met praktijk bouwen. Het pand staat er nog en is thans een speciaalwinkel voor serviezen enz.
Naam: Jan van der Meulen
Geheel rechts op deze foto is duidelijk zichtbaar de toegangsdeur van het Notariskantoor Daverveld. Nog juist is het wat naar achteren gelegen etablissement KLEIN APOLLO te zien., Een zestig meter naar het zuiden aan de overzijde van de Vestdijk lag de Sociëteit APOLLO'S LUST met haar grote zaal voor toneel, concerten, enz. 3 kegellbanen , restaurant, gelagkamer en achter in de grote tuin de muziekkiosk, waar de Koninklijke Harmonie Apollo;s Lust haar tuinconcerten gaf in een weelderige omgeving.
Dit APOLLO'S LUST verdween in het grote Duitse Bombardement van 19 September 1944, daags na de bevrijding van Eindhoven en 2 dagen nadat de Duitsers dit pand verlaten hadden , evenals de overige panden aan de Vestdijk , Raiffeisenstraat enz..