EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17834

Bijdrager:

Jaar:

1972

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

113 De Witte Dame

Straat:

Philips Complex Emmasingel*

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Philips

Onderwerp 3.:

Centrale Post

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
NV Philips Centrale Post (1)

Beschrijving

De "posttafel" van de Centrale Post van NV Philips. Deze foto is genomen ter gelegenheid van de pensionering van mijn vader als chef van deze afdeling in 1972. Misschien dat iemand zichzelf herkent?


Geplaatst op

13-11-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 13-11-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

De heer Beelen was een autoriteit bij de Centrale Postafdeling van de NV. Philips en spil in de dagelijkse contacten tussen het concern en de mensen van (toen nog ) PTT Post. In die tijd heb ik een aantal malen contact met hem gehad. Het staat me bij dat er binnen Philips destijds ruim 40 postkamers waren op de diverse locaties. De coördinatie daarvan geschiedde op de Centrale Postafdeling, wat alleen al uit logistiek oogpunt dagelijks een forse uitdaging was. De heer Beelen had dat feilloos in de hand en in de smiezen. Fijne man!


Datum: 13-11-2008
Naam: Hans Vervoort  
img

Vaak zijn de lieden die de interne post bezorgen anoniem. En blijf het bij het vullen en leeghalen van de in-uit postvakjes Maar gezichten blijven je wel bij. Zo zijn er drie voor mij bekende gezichten op deze foto, zij liepen hun postrondes op complex T. Staande de 1e rechts en verder de twee heren staande op plaats 6 en 7 van rechts.