EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17769

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

424 Mensfort

Straat:

Tonnaerstraat/Woenselsestraat*

Onderwerp 1.:

Wereldoorlog I en II

Onderwerp 2.:

Bevrijding

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bevrijding Woenselsestraat

Beschrijving

Kijkje in de Woenselsestraat richting Vlokhoven. Vóór Kapper van Aarle huisnummer 413?
Intocht 1944 van de bevrijders, eerste tank.                


Geplaatst op

08-11-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-11-2008
Naam: Hans van Melis  
img

Kijkje richting Vlokhoven? Zeker iets vergeten en terug naar de stad.


Datum: 08-11-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Para's gingen inderdaad richting stad, want die waren immers in Son geland! Hierna werd er gehergroepeerd en trokken ze gezamenlijk op om de bruggen veilig te stellen.en om de opmars van het Britse leger een vrije doortocht te kunnen geven. Er waren nog enkele bruggen in de stad!


Datum: 09-11-2008
Naam: Frans Verheijen  
img

Hans.We gaan toch niet katten hé? De kijkrichting van de foto was Vlokhoven ! Ik was zelf in 1944 ooggetuige dat de bevrijders van noord naar zuid trokken.


Datum: 09-11-2008
Naam: Hans van Melis  
img

Oke. Maar het blijft vreemd. De Britten kwamen in voertuigen uit het zuiden. De 101 Airborne per vliegtuig en verder te voet uit Son. Op de foto zouden ze dus allemaal de verkeerde kant op gaan.


Datum: 09-11-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Het is ook geen tank die je ziet maar een verkenner. Hij is licht bewapend en gewoonlijk niet bereid te vechten maar was alleen voor het verzamelen van gegevens. Dus als Hans denkt dat hij de verkeerde kant op gaat is het goed mogelijk!


Datum: 09-11-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Die rechtse para roept "hier is iemand die Engels spreekt". En die linkse geven de laatste gegevens door. Echter valt het mij op dat ik op die verkenner geen kerstboom van antennes zie, wat meestal het geval was. Een kleine groep mensen durft de straat op te komen terwijl boven uit de ramen de mensen nog niet echt bevrijd zijn. Je ziet ook links een vader zijn kind sommeren naar binnen te gaan. Het getuigt nogal hectisch te zijn.


Datum: 11-11-2008
Naam: Kees Pas  
img

Maandag18 september.12.15 uur: het eerste contact tussen Britse en Amerikaanse troepen.De vekennings-troop van luitenant R Palmer heeft na lange omzwervingen een weg rond Eindhoven weten te vinden en is in Woensel vanuit het Westen komen binnen rijden.De Paratroopers van het 506e regiment heten de Britten hartelijk welkom.De pantserwagen is een Daimler Mk.II.uitgerust met een 2-ponder kanon en een 7.92 Besta-mitrailleur.
Dit was het onderschrift bij deze foto in het boek ”De bevrijding van Eindhoven” van Karel Magry
Ik hoop dat hiermee de problemen zijn opgelost.


Datum: 11-11-2008
Naam: Hans van Melis  
img

Voor mij en ook voor Wil van Hout was het al opgelost. De verkenner komt via de Lijmbeekstraat de Frankrijkstraat op en rijdt naar het noorden de para's gaan naar het zuiden en komen uit de richting Vlokhoven. Maar aan welke kant zat nu die kapper, aan de linkse kant op de foto?


Datum: 11-11-2008
Naam: Frans Verheijen  
img

Ik kijk op de foto naar het noorden, aan de rechterkant is de kapperszaak Heintje van Aarle daar waar de luifel hangt (achter de verkenner volgt een tweede)


Datum: 19-09-2010
Naam: Toon Franse  
img

Frans, het is zo als jij het zegt, let daarbij op de lantaarnpalen die stonden aan de linkerkant van de weg als je naar Vlokhoven ging.