EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17384

Bijdrager:

Jaar:

1972

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Groenstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Groenstraat (1)

Beschrijving

Deze straat in Tongelre bestaat niet meer. Twee huizen rechts woonde onder meer van Tilburg Links van de twee bomen is het café tegenover het slachthuis zichtbaar. Op de achtergrond: de Berenkuil (uit de verzameling van mijn vader)


Geplaatst op

12-10-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-10-2008
Naam: Wil van Hout  
img

Op deze plaats was in de jaren 50 van de vorige eeuw een dierenasiel, waarvan de eigenaar of beheerder op de Tongelresestraat woonde.
Deze familie woonde in een prachtig huis op de hoogte van Haagdijk. Heel jammer dat dit huis ooit afgebroken is.


Datum: 04-12-2008
Naam: Bert de Laat  
img

De familie die daar woonde was Veeneman. Hadden inderdaad een asiel.


Datum: 11-07-2009
Naam: J. Driessen  
img

Helemaal mis heeft de plaatser van deze foto. Links was vroeger het hockeyveld. Deze weg wordt de aanloop onder het spoor door. De berenkuil kwam pas na het café en het slachthuis.


Datum: 12-07-2009
Naam: Frans van Beers  
img

Ik heb de foto geplaatst met de informatie die mijn vader erbij had geschreven, maar ik kan helaas niet meer met hem afstemmen of deze juist is...


Datum: 29-10-2010
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Ik dacht dat het een rolschaatsbaan was i.p.v. hockyveld.


Datum: 29-10-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

Op foto 23310 is het huis van Veneman aan de Tongelresestraat goed te zien, het huis had een naam: De Haven. Daarachter zou best het dierenasiel kunnen liggen en het grote veld daarachter zou zomaar een hockeyveld kunnen zijn.
Voor de aanleg van de Berenkuil en het café zie foto 22444.


Datum: 29-10-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

En Ad, ik heb nog even naar de rolschaatsbaan gezocht en volgens Ben Brekelmans bij foto 22444 lag die bij het café, aan de Noordkant van het spoor dus.


Datum: 30-10-2010
Naam: Ad van den Heuvel  
img

Oké Tini....ik ben ook de jongste niet meer.Ik weet nog wel dat ik zo rond mijn 10e heimelijk verliefd was op een meisje wat daar dagelijks haar rondjes draaide op de rolschaatsbaan


Datum: 30-10-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Zie voor meer info foto 14497. En inderdaad lag de rolschaatsbaan vlak bij het café aan de noordkant van het spoor. Op foto 22444, net voorbij het café links.


Datum: 30-10-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

V.w.b. dat hockeyveld waarover J.Driessen het hierboven heeft... Mij staat vaag bij dat er bij die rolschaatsbaan ook een betonnen rolhockeyspeelveld lag waar rolhockeyclub De Lichtstad thuis was. De naam Trudo van Gemert schiet me dan te binnen omdat ik als menneke dacht dat hij naar een kerk was vernoemd. Nu weet ik beter.
Die rolhockeyclub speelde heel verdienstelijk en stond ergens in de 80's in de Europacup-finale voor rolhockey. Zit ik goed?


Datum: 31-10-2010
Naam: Jac Driessen  
img

Links was toch echt vroeger het hockeyveld Ben. Het rolhockeyveld was van beton en er werden ook dansrolschaats wedstrijden gehouden. Wij gingen altijd naar de benen van de meiden kijken dat was toen iets aparts. Het veldje lag precies tegenover de hoofdingang van het slachthuis.


Datum: 31-10-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Jac, ik vermoed toch dat je fout zit. De foto hierboven is genomen vanuit Tongelre.
Het café en het slachthuis lagen vanaf hier dus voorbij de spoorlijn en vóór de berenkuil. Het gebouw wat je links ziet, is de ontmoetingskerk op de Meerkollaan. Rechts achter het huis en onder de tunnel door lag het slachthuis. Hier niet zichtbaar.


Datum: 04-11-2010
Naam: Jac Driessen  
img

Gerard,,, ga eens naar foto 23310 van Tini van Rooij, in het midden, het donkere vierkant dat is het hockeyveld.


Datum: 05-11-2010
Naam: Gerard de Beurs  
img

Jac, Helemaal gelijk. Ik dacht dat je het rolhockeyveld bedoelde waar Ben het over heeft. Het veld, waar Tini het over heeft, is dan eigenlijk links van deze weg op de plek waar de fotograaf deze foto gemaakt heeft.


Datum: 26-03-2011
Naam: Geert van de Wiel  
img

In het huis rechts woonde de familie de Vries, althans, in de tijd dat ik op adres Koestraat 67 woonde (v.a. 1961). Ik speelde vaak met Jack de Vries. Voorzover ik me kan herinneren is dit huis afgebroken in de periode rond 1978, tegelijk met dat van hun buren (familie Lodewijks). Op die plek is het kantoor van Frans Tielemans gebouwd, waarin momenteel Bastiaans kantoor houdt. Tegenover dit huis lag inderdaad wat wij het hockeyveldje noemden. Ik kan me herinneren dat hier in die tijd een grote plas water lag. Dit gat is nog veel eerder ontstaan toen zand nodig was om het viaduct van de Jeroen Boschlaan over het kanaal te bouwen. Op de foto is de tunnelbak van de spoorlijn al te zien, waar nu de Insulindelaan onderdoor gaat.


Datum: 16-01-2013
Naam: Paul Schendzielorz  
img

Jac Driesen heeft volgens mij gedeeltelijk gelijk Hier lag vroeger een sportveld. Op dit veld werd aan meerdere sporten gedaan.Ik herinner me nog dat mijn vader er o.a.aan discuswerpen deed. Volgens mij werd er ook nog gevoetbald. Daarna hebben ze dit afgegraven tot aan de achtertuinen van de huisjes die aan de Fuutlaan stonden en dit werd het begin van de nieuwe weg onder het spoor door.Vaak gespeeld en geschaatst bij deze afgraving.Voorbij de spoorwegovergang, links lag een café met een rolschaatsbaan.


Datum: 02-11-2014
Naam: Wim de Vries  
img

Geert van de Wiel heeft gelijk. Wij woonden in het huis op de foto en Jack is mijn jongste broer.


Datum: 07-12-2014
Naam: Gerrit de Vries  
img

Mijn roepnaam was Wim de Vries omdat mijn peetvader en peetmoeder op de Melkweg woonden. Ik heb er tot 1968 gewoond en ben daarna naar Breda gegaan en daar gebleven. Ons vader en moeder hadden de dahliatuin en altijd zaten wij bij Nolte op het terrein dat achter het dierenasiel was gevestigd. De afbraak van onze huizen en de aanleg van de berenkuil heb ik niet meer meegemaakt. Ons vader en moeder waren toen naar Stratum verhuisd.