EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

11574

Bijdrager:

Jaar:

1952

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

321 Doornakkers-West

Straat:

Koestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Koestraat. (2)

Beschrijving

Zicht op oneven nummers. Rechtsachter is nog een gedeelte van de Melkweg te zien. Zie ook foto 3235.


Geplaatst op

11-05-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 22-01-2009
Naam: Jacques Verbeek  
img

Namen van de bewoners van deze laatste twee huizen: de familie Van de Moosdijk (zonen Huub en Hans (overleden) en Slaats (zoon Wim).


Datum: 26-03-2011
Naam: Geert van de Wiel  
img

Het huis op de hoek is nummer 67. Daar ben ik in 1961 op tweejarige leeftijd met mijn ouders naartoe verhuisd en heb er mijn hele jeugd doorgebracht, samen met mijn broer en zus. Mijn ouders, Riet en Toon van de Wiel, wonen er nog steeds. Ik speelde destijds vaak met de kinderen Elbers op nummer 55, Verhappen op nummer 61 en Woudstra (een even nummer, maar welk weet ik niet meer). Van de rest ben ik de adressen vergeten.


Datum: 26-03-2011
Naam: A. v.d.Wiel  
img

Familie Van Moosdijk woonde op nummer 65 in de Koestraat. Dat waren onze buren. Ik woon op nummer 67, al 50 jaar.


Datum: 26-03-2011
Naam: Linda van de Wiel  
img

Ik heb ook op nummer 67 gewoond en ben het zusje van Geert van de Wiel. Ik speelde veel met Angelique Verschuren uit de Melkweg en met Harriet Slegers van de boerderij op de Jeroen Boschlaan. Wat vliegt de tijd!


Datum: 27-03-2011
Naam: Eric van de Wiel  
img

Ja, en ik ben de broer van Geert en Linda. Ik krijg een warm gevoel bij deze foto. Wat hebben we daar als kinderen van Riet en Toon van de Wiel een fantastische jeugd gehad op de Koestraat. We zijn ook behoorlijk bevoorrecht dat onze ouders er nog steeds wonen. Nog steeds is dit adres ons thuis. Waar je ook gaat wonen. Wat hebben we veel gespeeld op de bouwput van de berenkuil. Maar ook gewoon in de straat met Jacky de Vries, Elly en Gerry Elbers, en de jongens van Boers. Ik zou een boek kunnen schrijven over al die mooie onuitwisbare herinneringen. Koestraat 67, een adres waar een gevoel van liefde, warmte en genegenheid bijhoort.


Datum: 27-03-2011
Naam: A.v.d.Wiel  
img

Kinderen van Van de Wiel, bedankt voor de warme reactie! Pap en mam.


Datum: 28-03-2011
Naam: Linda  
img

Pap en mam, vanuit het verre Frankrijk wil ik jullie bedanken voor alles wat jullie voor ons gedaan hebben ... en nog doen! xxx


Datum: 18-05-2011
Naam: Bob & Riet  
img

Wij hebben in de Kalverstraat gewoond. Woon je in Tongelre, ga er niet weg, want daar krijg je zeker heel veel spijt van. Ik kan het weten en heb nu nog steeds veel heimwee naar de Kalverstraat, daar is alles zo gewoon voor elkaar.
<<< Onze bezoekers vragen zich nu vast af wat jullie achternaam is. (Red.) >>>


Datum: 18-05-2011
Naam: Linda de Beer v.d WIel  
img

Ik weet het! Tante Riet en ome Bob Pennings.


Datum: 22-05-2011
Naam: Bob & Riet Pennings  
img

Ja Linda je wist het wel bedankt.  P Pennings


Datum: 04-03-2013
Naam: Harrie Boerenkamp  
img

Ik ben in de Koestraat geboren op nummer 39 en heb er tot mijn 12e gewoond. Met veel verdriet verhuisd naar Gestel. De familie Van de Wiel zegt mij wel wat. Ze deden toen iets met antennebouw, dacht daar op het hoekje? En Geert zegt mij ook iets, toen een kleine blonde!? Leuk.


Datum: 29-01-2022
Naam: Ger Slaats  
img

Op deze foto is mijn broer Wim Slaats (met step) te zien. Wij woonden echter (nog) niet op nr 67 op de hoek, maar op de hoek van waar uit de foto is genomen, op nr. 48. Hier ben ik geboren in 1950. Dit was de zelfbouw van Philips waaraan mijn vader ook nog heeft meegebouwd. Wij zijn omstreeks 1953 verhuisd naar de Jan Hofmeyerstraat, om omstreeks na een jaar(!) weer terug te keren naar de Koestraat 67, waar wij tot augustus 1961 met veel plezier gewoond hebben. Wij zijn toen verhuisd naar Woensel. Wij hebben de familie Van de Wiel nog een keer bezocht in de jaren negentig omdat wij toen bezig waren met een fotoboek voor onze ouders. Namen die ik mij nog kan herinneren uit de tijd van Koestraat 67: Carla van Oosterhout, families Der Kinderen, Van de Munkhof, Boers, Van de Moosdijk.