EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17277

Bijdrager:

Jaar:

1949

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Reigerlaan

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Tongelre, Nutsschool De Reiger

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Nutsschool Villapark 1949/50 1e klas

Beschrijving

Bovenste rij: Milan Nossek, ?, ?, Gerard te Raaij, ?, Adje Deeben, Annegreet Eding, Norbert ?, ?, Juf Buiten, Ronald London. 2e rij: ????????? Zittend: Lex ?, ?, ?, ?, Donald Nuizenberg, ???????????


Geplaatst op

02-10-2008

Reacties:

Datum: 31-01-2010
Naam: Riet Tops  
img

Het meisje helemaal vooraan rechts is mijn zusje Ineke Tops (1943); geboren en getogen in Waalre. Zij werd lerares Nederlands. Op foto 17907 staat onze vader Wim Tops. Op hogere leeftijd werd hij leraar op het Van Maerlant Lyceum in Eindhoven. Hij is het ongeveer zeven jaar oude jongetje links op de tweede bank, gezien vanaf rechts onderaan de foto. Hierboven is de naam Donald Nuizenberg genoemd. Dit moet zijn: Donald van den Muijzenberg. Donalds vader was onderwijzer op deze school. Lex?,?,?, is waarschijnlijk Lex Visser. Milan Nossek heeft - of had - een dierenkliniek op de Noord-Brabantlaan in Eindhoven.


Datum: 05-07-2010
Naam: Milan Nossek  
img

Lex moet zijn Lex Visser, Ineke Tops was zijn grote vlam tijdens zijn jaren op de Nutsschool Reigerlaan. Gerard te Raay herinner ik mij goed, mijn naamgenoot genoemd door Riet Tops is mijn neef, dierenarts te Veldhoven. Op de site van Schoolbank.nl is een latere foto van de klas met Juffrouw Buiten. Leuk deze blik terug in een goede en lang vervlogen tijd.


Datum: 05-07-2010
Naam: Ellie Tempelaars  
img

Ineke Tops geeft nu nog af en toe een periode les bij Contractactiviteiten van het ROC Eindhoven (avondschool).


Datum: 21-03-2011
Naam: Dono van den Muyzenberg  
img

Mijn naam is niet Donald van den Muijzenberg, maar Dono van den Muyzenberg. Mijn vader was inderdaad vanaf ongeveer 1942 onderwijzer op de Reigerlaan. Hoofd van de school was toen de hr. Evers. Daarna op het V.G.L.O. o.l.v. de hr. Nuijs.