EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

17

Bijdrager:

Jaar:

1971

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Marconilaan

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Stations

Onderwerp 3.:

Station, Beukenlaan / Strijp S

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
NS-station Beukenlaan

Beschrijving

Met de vlag in top en uit een tijd dat het met de NS nog beter ging. Even verderop naar links (buiten de foto) ligt een parkeerplaats. Kende dit stuk ventweg toen al eenrichtingsverkeer? Dat was dan wel onhandig.


Geplaatst op

06-04-2005

Reacties:

Datum: 28-01-2006
Naam: Ap ten Hartog  
img

Autoverkeer dat vanaf de linkerzijde Beukenlaan zijde Strijp 2 richting Woensel ging, moest bij de tunnel linksaf de Achtseweg op rijden richting wandelpark. Fietsers en brommers mochten wel onder de tunnel door. Autoverkeer vanuit Woensel over de rondweg richting Strijp kon, als zij uit de tunnel kwam, de rechterventweg op rijden. Dit was voor de fietsers en brommers een gevaarlijk stukje weg. Het verkeer van de rondweg heeft daar voorrang.


Datum: 18-06-2009
Naam: Giovanni Hartogs  
img

Het naastgelegen politiepostje was toen nog niet onherkenbaar "verkracht" tot dat afzichtelijke Paleis Soestdijk II dat het nu is. Ik kan me nog herinneren dat op het dak heel groot "Cel 7" stond geschilderd. Had station Beukenlaan in de begintijd trouwens nog een loketje of iets dergelijks in het zeskantige gebouwtje, of heeft het nooit loketten gehad? Ik weet niet wat er in het begin zat, want ik ben van 1971.


Datum: 20-06-2009
Naam: Ad Pluijm  
img

Deze kiosk van de N.S. heeft echt kaartverkoop gehad maar dat was een grote flop, evenals de verkoop van het politiepostje ernaast aan de publiciteitsgeile Johan Vlemminx.


Datum: 20-06-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Dat laatste zou ik niet zeggen Ad. Johan mag dan wel gek zijn op publiciteit, hij is wel een van de mensen die kleur geven aan het leven in Eindhoven. Zijn "Soestdijk II" mag er wezen, van mij wel tenminste.


Datum: 01-09-2014
Naam: Christ Vroomans  
img

Het politiepostje heb ik vaak van binnen gezien en ook Cel 7. Ik was er vrijwilliger. De naam Cel 7 is er met wegenwit opgeschilderd en is er bijna niet meer af te krijgen. Het is inderdaad jammer dat het gebouwtje zo verkracht is door Johan Vlemminx.


Datum: 15-01-2018
Naam: Vernie  
img

Toen Johan eigenaar werd, waren er onder in de kelder nog cellen om boeven in op te sluiten. De cellen zijn weg. Het geheel is nu uitgediept. Ik denk dat de kelder nu een meter dieper en dus nu hoger is. Heb er flink bij meegeholpen. Ik vraag me alleen af waarom dat gebouw in de Tweede Wereldoorlog is neergezet, een gasdoorvoerhuisje, Hoe cynisch kan je het maken?
Maar oké, jammer dat het gebouw zo is verkracht, daar ben ik het mee eens.