EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16877

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Gestelsestraat

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Gestel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Gestelsestraat 61-63

Beschrijving

Kinderen op de foto op carnavalszondag 3 maart 1957 bij ons voor de deur v.l.n.r.: Annie Stevens, Truusje van Bussel, Marcel van Bussel, Henkie Stevens (nog net het mutsje te zien), Ida Stevens, Janny van Bussel, Truus van Bussel-Franssen, Rob Prinsen, Kees van Rulo, Pollie van Rulo, Harrie Jansen, Jacky Jansen, Willy van Rulo.


Geplaatst op

26-08-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-09-2008
Naam: Pol Hoekema - Van Rulo  
img

Eerder heb ik 't al gemaild, Janny. Deze foto had ik nog nooit gezien. Keigaaf. Opvallend vind ik, dat ik als jongste van het hele stel, m.u.v. Henkie Stevens, de grootste ben en dat tot een jaar of 12 ook ben gebleven. Truusje heeft mij later flink ingehaald!


Datum: 13-03-2009
Naam: Jac Manders-Jansen  
img

Dat ik deze foto ook op deze site van Eindhoven in Beeld tegen kom. Het tweede meisje rechts dat ben ik. Een hele leuke foto uit die tijd, je ziet wel jong en oud speelden samen.


Datum: 16-10-2014
Naam: Greet Prins  

Fam. Stevens ken ik nog uit de Gestelsestraat.
<<< Greet, wil je nog even je e-mailadres doorgeven? (Red.) >>>


Datum: 17-12-2015
Naam: Paul van der Cingel  
img

Leuk tijdsbeeld. Meisjes mochten in die tijd alleen een lange broek dragen als er nog een rok overheen ging.


Datum: 04-06-2016
Naam: Annelies Beurskens-Jansen  
img

Ik vind het heel leuk dat ik deze foto van mijn broertje en zusje en buurtgenootjes heb gezien. Ik zat toen al op de Mulo. Wij zijn toen in dat jaar verhuisd naar Rivierstraat 23. Ben sinds 6 jaar weer woonachtig in Eindhoven.
Kom veel in de Gestelsestraat. Heb gezien dat mevr. Van Bussel de enige is van vroeger die daar nog woont.


Datum: 04-06-2016
Naam: Janny Coenen-van Bussel  
img

Klopt Annelies, mijn moeder woont nu al 92 jaar in hetzelfde huis in de Gestelsestraat. Ik kom er iedere week en zie hoe het straatbeeld veranderd is: Geparkeerde auto's, die het zicht belemmeren, geen spelende kinderen meer op straat. Behoudens Koggel (ook niet meer in hetzelfde huis) inderdaad niemand die er meer woont. De eens zo sjieke winkel van Senecaut eerst verloederd als wasserette en daarna als internetcafé. Ik geloof niet dat ik er nog zou willen wonen. Ik heb voor ons mam wat (foto-)boeken gemaakt, een van haar als kind en het tweede als moeder. Ik heb er heel wat foto's van de buurt in staan. Ze bladert er graag in. Wil je een keer langskomen, dan laat het maar weten.


Datum: 15-05-2022
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Ik zie een commentaar van Greet Prins. Dat de fam. Stevens op de Gestelsestraat woonde. Volgens mij waren het de buren van de fam. Prins. Er stonden wat lage huizen tegenover de Rivierstraat en daar zouden beide families gewoond moeten hebben. Zat er in het meest rechtse huis geen kolenboer?