EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

12210

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Gestelsestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Gestelsestraat (3)

Beschrijving

Zie hierbij ook foto 1900 en vergelijk. De kerktoren staat nog in de steigers, heeft inmiddels een nieuwe klokkenstoel en krijgt ook een nieuw koperen dak. Alles bij elkaar een gigantische investering. Vandaar is er op 1 september a.s. een benefietdiner dansant georganiseerd in het Van Maerlantlyceum. Verdere info: kerkbestuur Parochie Heilig Hart van Jezus: 040-2448822


Geplaatst op

24-06-2007

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-10-2007
Naam: Henk den Exter(archivaris van de parochie H.Hart van Jezus )  
img

Nu de kerktoren gerestaureerd is, zijn we bezig om het glas-in-lood en de gebrandschilderde ramen te restaureren. De oudste die aan de kant van de Hof van Eden bevestigd was, is er nu eruit gehaald. Zo komt er weer een nieuwe restauratiegolf aan. Aan de kleine toren en de voorgevel moet ook nog het een en ander gebeuren dit wordt bij elkaar een meer jarenplan.


Datum: 15-09-2008
Naam: Henk den Exter (arch.parochie H.Hart van Jezus)  
img

De glas-in-lood ramen, oftewel de glazen, van het rechter trancept (zijbeuk ) is voor de kerst 2007 vernieuwd in het raamwerk gezet. Het is verbluffend hoe mooi de glazen terug zijn gekomen. Men heeft, firma Flos uit Steijl, er een waar kunststuk van gemaakt. Het is het huisatelier van Pieter Wiegersma, die alle glazen in de H. Hart van Jezus gemaakt heeft. Een uniek werk uit verschillende tijden van Pieter Wiegersma. Hij komt zo nu en dan ook weer eens kijken. Het gerestaureerde raam is de aanbidding van de drie Koningen (wijzen) aan het pas geboren Kind Jezus. De glazen zijn vaak te bezichtigen met open monumentendagen en na de mis van 11.30 uur die is rond 11.45 uur afgelopen en dan is de kerk vier zondagen geopend tot 14.00 uur ongeveer. Wanneer ik aanwezig ben, leid ik u wel rond door dit fraai kerkgebouw. Er moeten nog wat glazen gerestaureerd worden, zoals de glazen op het priesterkoor. Deze zijn uitgevoerd in verschillende kleuren geel, engelen die een muziekinstrument bespelen. Enkele gedeelten zijn verzakt en ooit verkeerd gerestaureerd. Dus nog werk aan de winkel. De kleine toren is inmiddels ook gerestaureerd en staat er weer strak bij.