EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16872

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

631 BeA2

Straat:

Beatrixkamp

Onderwerp 1.:

Gebouwen

Onderwerp 2.:

Kazernes

Onderwerp 3.:

Kamp Beatrix

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kamp Beatrix (4)

Beschrijving

Legeringsgebouwen op Kamp Beatrix. Briefkaart verzonden 1957.


Geplaatst op

25-08-2008

Reacties:

Datum: 27-04-2015
Naam: Jan Roeleven corporaal was hier gelegerd 1961-1962  
img

Was een mooie tijd daar. Onderdeel lichte lua. Zou het zo weer over doen, met Daan van Dalen en Johan Vluggen. Meer namen weet ik niet meer. Ik weet wel dat wij 21 dagen licht arrest kregen voor het niet groeten naar Prins Bernard, dus niet naar huis. Dat was niet zo fijn.


Datum: 27-11-2015
Naam: Hans Vlemmings  
img

Hier waren in de jaren zestig ook vrouwen gelegerd, Milva of Marva. Een van die twee.


Datum: 15-07-2021
Naam: Philip Steusfij  
img

Ik heb hier jaren gewerkt als Groepsopvangmedewerker nadat het een AZC was geworden. Heel eerlijk gezegd hadden voor mij de boerderij-achtige bunkergebouwen mogen blijven bestaan. Deze waren prachtig, zowel van buiten als van binnen.


Datum: 17-07-2021
Naam: Paul van der Cingel  
img

25 jaar geleden werkte ik hier als vrijwillger voor VluchtelingenWerk NL Het was toen geen AZC maar een OC, een Onderzoekcentrum (OC) waar de asielzoeker ondervraagd werd over zijn/haar vlucht en waarom ze gevlucht waren. Daarvan werd een rapport gemaakt door de IND, dat naar Den Bosch ging. Daar werd beslist of iemand in aanmerking zou kunnen komen voor een verblijfsvergunning, als de kans aanwezig werd geacht, kwam de asielzoeker in een AZC. Daar kon hij jaren blijven, minderjarigen gingen verplicht naar school. De Rijksoverheid had een principeafspraak met de gemeenten dat van de 200 vrijkomende woningwetwoningen er 1 aan iemand met een verblijfsvergunning zou worden aangeboden. Daar kwam weinig tot niets van terecht, Gemeenten, bang voor plaatselijke onrust, hielden de boot af. Dat statushouders (ander woord voor mensen met verblijfsvergunning) voorrang zouden krijgen werd vaak beweerd maar nooit aangetoond. Dat er zaken misgingen is zeker waar, mensenwerk is niet perfect. Op veel plaatsen werden open dagen gehouden zodat het publiek kon zien wat er werkelijk gebeurde, maar de mensen met de meeste kritiek zag je daar nooit.