EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16781

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Deken van Somerenstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

MAVO / (M)ULO / VMBO

Onderwerp 3.:

Pleincollege Aloysius / De Roosten MAVO

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Aloysius MULO 1959/60 klas 4

Beschrijving

Aloysius MULO Deken van Somerenstraat. Ik vermoed de 4e klas. Leraar is de heer Blom. 2e rij van onder 2e van rechts is Henk Vermeulen.


Geplaatst op

20-08-2008

Reacties:

Datum: 10-01-2009
Naam: Paul Smit  
img

Zelf heb ik niet op deze school gezeten, maar mijn goede vader was hier leraar. Ik herken wel een paar maten uit die tijd.
Vooraan rechts Theo Thijssen, helaas overleden, daarnaast Peter van Brunschot, nu wonend in Australië. Daarnaast Karel Baijens, die in het onderwijs is gegaan, inmiddels dik gepensioneerd. Tweede rij helemaal rechts Chris Pennings, ook het onderwijs ingegaan. Derde rij middenin, donker jasje, is Cees Sac, later leraar tekenen op dezelfde school en kunstschilder. Ook hij is overleden. De leraar is de heer Blom (zonder snor).


Datum: 20-05-2009
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Paul Smit, je naam ken ik van Frans Jegerings. Ik dacht eerst hier sta ik op, mogelijk heb ik in een andere 4e klas gezeten. Cees Sak is reeds enige jaren overleden. Ik zie John Merks zitten, Willy Verbaandert, bovenste rij Rovers, Van Hout, Karel Brouwers en Van Schagen, naast Blom uit Vleuten staan Ton Kopp, Loek Fox en Van Laarhoven, Jos de Zeeuw en Wilbert Gal. Of ik heb eerder in een van de klassen gezeten waar ik de meesten van ken.


Datum: 21-05-2009
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Hoe meer ik de foto bekijk hoe meer namen ik weer ken. 3e rij rechts Henk Vermeulen, kwam uit Tongelre, later in Gestel in het Genderdal, mogelijk Chopinlaan, gaan wonen. Ben ik tegengekomen in Oirschot in de jaren 60 als eerste hoofd lagere school St. Paulusschool in de Notel bij de euramwoningen. Zowel Henk als ik heeft in Oirschot nog in de politiek gezeten. Naast Henk, Christje Pennings. De meeste jongens kwamen uit Tongelre en werden aangevuld met leerlingen uit de stad en uit Gestel, waar Willy Verbaandert ook vandaan kwam. Op de tweede rij een zekere Peels uit Aalst, een blonde jongen.


Datum: 26-10-2011
Naam: Jos Diepens  
img

2e rij van onder, 4e van rechts is Hans Spoek. Bovenste rij, 2e van links is Hans Rovers en in het midden staat Leo van Hout.
Zelf meen ik in deze klas gezeten te hebben, maar sta niet op de foto (mijn diploma is van 23.02.1960).


Datum: 31-10-2011
Naam: Harry van den Heuvel  
img

Beste Jos, ik denk dat wij in een andere examenklas hebben gezeten met o.a. Jac Tonneijk, Gerard v.d. Vijfijke, Piet Jansen, Peter Timmermans. Jos, je kwam uit Zeelst, als ik me goed herinner.


Datum: 01-11-2011
Naam: Jos Diepens  
img

Harry, bedankt voor je reactie. Ik heb nog een foto van het 2e Mulojaar in 1958 met daarop IJzermans, Jan Leyten, Jacq Jansen, Jos de Zeeuw, Harrij v.d. Heuvel, Harrie van Hoof, John Merkx, Jos Diepens, Henk Vermeulen, het hoofd de heer Hille, Willy van Schagen, Gerard van Uitrecht, Martien Coolen, Kees van Schagen, Leo van Hout, John Hoevenaars, Sjef Glazenborg, Hans Rovers, Wilbert Reuther, Jacq Tonneijck, Hans Simmer, Wilbert Gall, Peter Timmermans, Chris Pennings, Jan van Geel, Jan Verschuren, Karel Brouwers, Koos van Dam, Hans Hernaus. Ik ken de namen nog omdat ik ze ooit op de achterkant van de foto heb geschreven. Volgens mij was dit met uitzondering van Frits Spoek en van Gruijthuizen die er later bijgekomen zijn, de complete klas en is dat gebleven tot het "afstuderen".
Je kunt me eventueel rechtstreeks mailen.


Datum: 08-09-2013
Naam: Ria Schoonheijt  
img

Op de eerste rij vooraan links mijn overleden broer Wil van Gerwen.


Datum: 19-09-2013
Naam: Tonnie van Gerwen-van Lierop  

Op de eerste rij links vooraan inderdaad mijn overleden man Wil van Gerwen. We hebben de foto teruggevonden in een fotoalbum en de volledige namenlijst van deze 3b ULO klas uit 1959 teruggevonden.
Leraar: meneer Blom. Hieronder de namen van de leerlingen: bovenste rij beginnen, v.l.n.r. Wim Eichmans, Hans Rovers, Leo van Hout, Karel Brouwers, Kees van Schagen, Jan Kop, Loek Fok, Hein van Laerhoven, Kees Sac, Jos de Zeeuw, Hans Laurense, Paul van Stratum, Dik Klomp, John Merks, Jos Peels, Roland van Buitenen, Frits Spoek, Peter Erin King, Henk Vermeulen, Cris Pennings, Wil(ly) van Gerwen, Rein Graymans, Wim Verleg, Willy Verbaandert, Karel Baayens, Peter van Brunschot, Theo Thyssen.