EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16747

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

624 Drents Dorp

Straat:

Kootwijkstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Strijp, St Franciscusschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Franciscusschool (1)

Beschrijving

De hoofdingang van de St. Franciscusschool aan de Kootwijkstraat.


Geplaatst op

17-08-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-10-2008
Naam: John Van Wijgerden  
img

Ik heb in de jaren 70 op deze school gezeten. << heb je hier nog foto's van, dan hebben we die graag (red.)>>


Datum: 05-04-2009
Naam: Riekie Wilbers van der Pluijm  
img

Ik heb in de oorlog op deze school gezeten en toen was meester Sarneel hoofd van die school, een hele strenge mijnheer. Hij had ook zijn eigen kinderen bij zich in de klas en die kregen nogal eens slaag van hem als ze iets niet goed deden. Ik heb bij juffrouw Lamers en bij juffrouw Vink in de klas gezeten. Zijn er nog meer meisjes die bij mij in de klas hebben gezeten? Ik heb ook nog een foto die wij hebben laten maken voor juf. Lamers haar verjaardag, dat was de vijfde en de zesde klas. Ik ben benieuwd of ik nog wat van jullie hoor.


Datum: 16-10-2009
Naam: Frans Snoek  
img

Riekie nu snap ik iets niet. Was dit geen jongensschool? Ik heb hier op school gezeten bij meester De Beer en zat in de klas bij de zoon van juffrouw Lammers (Danie). Daarom vraag ik: was dit een gemengde school? Ik dacht van niet. Ik ben daar van school gegaan omdat de Jan Lighthartschool wel gemengd was. Hier heersten toen nog middeleeuwse toestanden! Handen over elkaar en mondje dicht en vinger op als je naar de wc moest. Verplicht de katechismus leren en voor de klas oplezen, in de hoek staan en bij straf op de gang staan. Zat je te praten, dan gooide De Beer de wisborstel naar je kop!


Datum: 17-10-2015
Naam: Arnd Koch  
img

Ik heb hier van 1979 tot ik dacht 1985 op school gezetten. Toen hadden we meneer Frans Snelle, die later directeur werd op deze school . De directrice heette Van Suurland?


Datum: 17-10-2015
Naam: Bert van Herk  
img

Deze school was inderdaad een jongensschool in de jaren 60 van de vorige eeuw. Ik heb daar nog op school gezeten.


Datum: 18-10-2015
Naam: Riekie van der Pluijm Wilbers  
img

Dat was inderdaad een jongensschool, maar in 1939 werd er een nieuwe parochie gesticht en moesten wij van de St. Trudoschool naar de Koenraad-parochie en werd de jongensschool gesplitst; de meisjes boven en de jongens beneden. De speelplaats werd gescheiden door een hek met gaas; de jongens aan de ene kant en de meisjes aan de andere kant. Ik heb bij juffrouw Lamers in de 5e en 6e klas gezeten. Er waren toen twee klassen in een lokaal vanwege plaatsgebrek. Dat was dus in de oorlog. Ik ben in 1942 van school gegeaan en was toen 12 jaar en nu 86.


Datum: 01-02-2016
Naam: P vd Wielen  
img

Ik heb ook op deze school gezeten, van 1949 tot 1955. Vanaf die tijd is het een jongensschool. Daarvoor was hij gemengd. Mijn leraren waren Van Spaandonk, juf Van Putten, meneer Smits, meneer Bakermans en in de zesde klas meneer Jagt.