EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16603

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

624 Drents Dorp

Straat:

Halvemaanstraat

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Sinterklaas

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Sinterklaas op bezoek

Beschrijving

De foto is genomen tijdens het Sinterklaasbezoek in het buurthuis aan de Halvemaanstraat, later verbouwd tot witgoedwinkel. Thans café "Het Halve Maantje". Ikzelf zit midden op de foto, tweede rij.


Geplaatst op

08-08-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 12-04-2009
Naam: Piet Snijder  
img

In mijn herinnering waren er in deze ruimte ook wel toverlantaarnvoorstellingen. Als kind mocht je via het ommuurde binnenplaatsje achter het buurthuis naar binnen (voor een paar centen). Er stond dan een hele rij kinderen op de binnenplaats om langs een smalle gang in de ruimte op de foto te komen. Ik woonde direct naast het buurthuis op huisnummer 74. Wie weet nog van de prachtige jaarlijkse dahliatentoonstellingen in hetzelfde buurthuis? En van de figuurzaagclub op zolder van hetzelfde gebouw (omstreeks 1955)?


Datum: 16-10-2009
Naam: Frans Snoek  
img

Ja, dit was vroeger een filmzaaltje waar je voor een kwartje naar de film kon. Net als bij de paters in de Koenraad en zaaltje Theresiastraat. Roy Rogers-films kijken. Daarna zat er ook de loodgieterszaak Loods Verlossen in.


Datum: 20-12-2009
Naam: P v d Wielen  
img

Nadat het een buurthuis was van BEW is er inderdaad een loodgietersbedrijf in gekomen, nl. Jan De Haan. Ik ben er op mijn 14e jaar gaan werken als leerling-loodgieter. Ik heb er veel geleerd van diverse loodgieters. De namen die ik mij herinner zijn Piet v. Veldhoven, J v.d. Nieuwenhuize uit Helmond, J. Meeuwis, Nico de Haan, Ad Meeuwis uit Valkenswaard. Jan de Haan is later nog voorzitter geweest van BEW. Later is het een café geworden.