EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16411

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

114 Fellenoord

Straat:

Broekseweg*

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Broekseweg. (6)

Beschrijving

Wie kan mij helpen en weet waar deze foto is genomen? Ik dacht eerst aan de Broekseweg-Woenselsestraat, maar ik herken het niet. Wie weet het?


Geplaatst op

22-07-2008

Reacties:

Datum: 25-07-2008
Naam: Harrie Mevissen  
img

Volgens mij is het de Notenstraat of de Nieuwe Bogert.


Datum: 28-07-2008
Naam: Henny van Melis  
img

Hier links op Broekseweg 19b zat de bier- en limonadefabriek van onze pa. Tussen de huizen links de Pastoor Petersstraat. Aan de overkant zat de smederij van De Vries.

===Henny bedankt, ik wijzig de titel van Zoekplaatje in Broekseweg. (6) En 19b is dat de grote poort links? Weet je ook van wie dat bord 'Groothandel' daar rechts was? ===


Datum: 28-07-2008
Naam: Hans Vervoort  
img

Naar mijn mening was de groothandel op dat bord de fa. F.J. Latour.


Datum: 29-07-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Hans, was de groothandel zoals jij zegt, zou het dan een groothandel in schildersbenodigdheden kunnen zijn? Als ik zie dat er R.H. beh. onder aan de wand staat. Dan zou het kunnen zijn dat het behang van Rath & Doodeheefver was. Gerard, daarbij heb ik gevonden dat er in de begin jaren 50 een F.J. Couteaux op de Broekseweg 34 zat.


Datum: 30-07-2008
Naam: Henny van Melis  
img

Frans, 19b is inderdaad die grote poort. We moesten door een (in mijn herinneringen) lange gang naar de fabriek. Van wie de groothandel was weet ik niet. Volgens mij staat er geen RH maar PH op de muur rechts.


Datum: 31-07-2008
Naam: Hans van Melis  
img

Door die zelfde grote poort kwam je in de ammoniak- en zoutzuuropslagplaats van L.J. Roos. Die Ch zal wel van Chemisch... zijn. En PH behang is echt Poppenhuisbehang van de meubelfabriek van P. van Houts uit de Jan van Lieshoutstraat, kijk maar op google.


Datum: 31-07-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Frans. Hans en Henny, Zie commentaar bij foto 1257
===Het belangrijkste dat ik er uit haal: Frits Couteaux exploiteerde aan de Broekseweg nr. 34 een verfwinkel en had zelf een schildersbedrijfje. ===


Datum: 28-07-2009
Naam: Frits Hekman  
img

Uit mijn herinnering zijn er een paar correcties en aanvullingen.
* de groothandel is inderdaad van de firma Couteaux - in verfwaren. Daarnaast een sigarenwinkel van de familie Prins-Paans. Zij verhuisden in verband met de afbraak naar de Floralaan in Stratum, hoek Roostenlaan. De groothandel van Latour (in kruidenierswaren) was gevestigd in de Pruimenstraat, direct achter de bakkerswinkel van Heinen, die op de hoek Broekseweg/Pruimenstraat stond.
* de inrit met het naambord erboven was van carrosseriefabriek Van Bergen; een deel van hun werkplaats was gevestigd op de begane grond van het pand van drukkerij Snep & Van Piere aan de Kruisstraat. Van Bergen werkte veel voor DAF; er werd o.a. gewerkt aan de sneltankers, die bestemd waren voor de Amerikaanse luchtmacht.
* De opslag van de drankenhandel was een paar panden eerder (op de foto dus links van Van Bergen). Op de foto van de begrafenis van dr. Philips is de toegangsdeur nog juist te zien.
* naast de muur met de reclame van Couteaux was de inrit naar het naar achteren gelegen pand, waarin de oudpapierhandel van Van der Velden was gevestigd; zij handelden ook in hazen- en konijnenvellen.


Datum: 21-05-2012
Naam: Heijnen  
img

Smederij was van Cor de Vries. Hij was een vriend van mijn opa en had een grote Limburgse vlaai voor hem gemaakt en gehangen aan de gevel van de bakkerij Heijnen, Pruimenstraat-Broekseweg. Dit is later door Cor de Vries verwijderd op last van de Duitsers, omdat de lichtschijnsels bij volle maan de Engelse bommenwerpers zouden waarschuwen op weg naar Duitsland.


Datum: 09-05-2014
Naam: Frits Couteaux Janzn.  
img

Het pand vooraan rechts is Broekseweg 34 en was eigendom van mijn grootvader, J. Couteaux. Hij had aldaar een groothandel in verfwaren en chemicaliën en voerde er zijn eigen merk PapierHuis (PH) Behangsels. Vanaf december 1936 is de verkoop van PapierHuis behang voortgezet door zijn zoon Jan Couteaux aan de Markt op de hoek Jan van Hooffstraat.


Datum: 17-11-2014
Naam: Paul van der Cingel  
img

Bij foto 18420 had ik gevraagd naar een smid op de Broekseweg en even later vind ik deze foto en is mijn vraag, denk ik, beantwoord. De naam Cor de Vries komt mij vaag bekend voor. Kijken we op foto 18420 richting Boschdijk, op deze foto kijken we in de andere richting. De smid Cor de Vries heeft een paar keer onze kolenkachel gemaakt. Als ik me goed herinner, was het een grote man met een vrolijk bol gezicht en zwart krulletjeshaar.


Datum: 18-11-2014
Naam: Frits Hekman  
img

Deze foto dateert waarschijnlijk uit 1946 of 1947. Toen is volgens mijn herinnering de inrit gebouwd van carrosseriefabriek Van Bergen door uit het rijtje woningen links op de foto een deel weg te halen.


Datum: 19-11-2014
Naam: Frans Schelllekens  
img

Het fabriekje ken ik niet, wel van naam. Verder eerste kleine huisje Piket, Derks, De Wit, Schellekens, Verleg, Grad Jansen, Van Lieshout. Zie foto 24499.


Datum: 20-11-2014
Naam: Martin Swinkels  
img

Woonde op de Broekseweg ook niet een familie met de naam Faber?
Zo ja dan ben ik daar in mijn herinnering verschillende keren geweest met mijn toenmalig vriend Albert van Liempd (alweer enige jaren geleden overleden. Zijn moeder was er een van Faber.