Broekseweg. (6)
Beschrijving | Wie kan mij helpen en weet waar deze foto is genomen? Ik dacht eerst aan de Broekseweg-Woenselsestraat, maar ik herken het niet. Wie weet het? |
---|---|
Geplaatst op | 22-07-2008 |
Reacties
Naam: Henny van Melis
Hier links op Broekseweg 19b zat de bier- en limonadefabriek van onze pa. Tussen de huizen links de Pastoor Petersstraat. Aan de overkant zat de smederij van De Vries.
===Henny bedankt, ik wijzig de titel van Zoekplaatje in Broekseweg. (6) En 19b is dat de grote poort links? Weet je ook van wie dat bord 'Groothandel' daar rechts was? ===
Naam: Gerard van de Schoot
Hans, was de groothandel zoals jij zegt, zou het dan een groothandel in schildersbenodigdheden kunnen zijn? Als ik zie dat er R.H. beh. onder aan de wand staat. Dan zou het kunnen zijn dat het behang van Rath & Doodeheefver was. Gerard, daarbij heb ik gevonden dat er in de begin jaren 50 een F.J. Couteaux op de Broekseweg 34 zat.
Naam: Gerard van de Schoot
Frans. Hans en Henny, Zie commentaar bij foto 1257
===Het belangrijkste dat ik er uit haal: Frits Couteaux exploiteerde aan de Broekseweg nr. 34 een verfwinkel en had zelf een schildersbedrijfje. ===
Naam: Frits Hekman
Uit mijn herinnering zijn er een paar correcties en aanvullingen.
* de groothandel is inderdaad van de firma Couteaux - in verfwaren. Daarnaast een sigarenwinkel van de familie Prins-Paans. Zij verhuisden in verband met de afbraak naar de Floralaan in Stratum, hoek Roostenlaan. De groothandel van Latour (in kruidenierswaren) was gevestigd in de Pruimenstraat, direct achter de bakkerswinkel van Heinen, die op de hoek Broekseweg/Pruimenstraat stond.
* de inrit met het naambord erboven was van carrosseriefabriek Van Bergen; een deel van hun werkplaats was gevestigd op de begane grond van het pand van drukkerij Snep & Van Piere aan de Kruisstraat. Van Bergen werkte veel voor DAF; er werd o.a. gewerkt aan de sneltankers, die bestemd waren voor de Amerikaanse luchtmacht.
* De opslag van de drankenhandel was een paar panden eerder (op de foto dus links van Van Bergen). Op de foto van de begrafenis van dr. Philips is de toegangsdeur nog juist te zien.
* naast de muur met de reclame van Couteaux was de inrit naar het naar achteren gelegen pand, waarin de oudpapierhandel van Van der Velden was gevestigd; zij handelden ook in hazen- en konijnenvellen.
Naam: Heijnen
Smederij was van Cor de Vries. Hij was een vriend van mijn opa en had een grote Limburgse vlaai voor hem gemaakt en gehangen aan de gevel van de bakkerij Heijnen, Pruimenstraat-Broekseweg. Dit is later door Cor de Vries verwijderd op last van de Duitsers, omdat de lichtschijnsels bij volle maan de Engelse bommenwerpers zouden waarschuwen op weg naar Duitsland.
Naam: Frits Couteaux Janzn.
Het pand vooraan rechts is Broekseweg 34 en was eigendom van mijn grootvader, J. Couteaux. Hij had aldaar een groothandel in verfwaren en chemicaliën en voerde er zijn eigen merk PapierHuis (PH) Behangsels. Vanaf december 1936 is de verkoop van PapierHuis behang voortgezet door zijn zoon Jan Couteaux aan de Markt op de hoek Jan van Hooffstraat.
Naam: Paul van der Cingel
Bij foto 18420 had ik gevraagd naar een smid op de Broekseweg en even later vind ik deze foto en is mijn vraag, denk ik, beantwoord. De naam Cor de Vries komt mij vaag bekend voor. Kijken we op foto 18420 richting Boschdijk, op deze foto kijken we in de andere richting. De smid Cor de Vries heeft een paar keer onze kolenkachel gemaakt. Als ik me goed herinner, was het een grote man met een vrolijk bol gezicht en zwart krulletjeshaar.
Naam: Frans Schelllekens
Het fabriekje ken ik niet, wel van naam. Verder eerste kleine huisje Piket, Derks, De Wit, Schellekens, Verleg, Grad Jansen, Van Lieshout. Zie foto 24499.