EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16409

Bijdrager:

Jaar:

2008

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

511 Driehoeksbos

Straat:

Jacob van Campenweg

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Boerderijen-Woensel

Onderwerp 3.:

Jacob van Campenweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Jacob van Campenweg 70

Beschrijving

Boerderij op de Jacob van Campenweg (t.o. de Grote Beek). Het autootje zegt niets over de ouderdom van het huis of datum van de opname.


Geplaatst op

22-07-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-07-2008
Naam: Flos Brouwer  
img

De bewoners van dit pand hebben zich al voorbereid op de gevolgen van de klimaatverandering. De dukdalf staat er al, laat nu het water maar komen.


Datum: 23-07-2008
Naam: Jan van der Meulen  

Niet iedereen zal zich herinneren dat de meerpalen dienen voor het afmeren van schepen. De palen werden met een hijinstallatie in de bodem gebeukt. In de 80-jarige oorlog met Spanje werd bij iedere klap, een klap op het hoofd van de verwenste hertog van Alva bedoeld, Duc d Álva (Hertog van Alva).


Datum: 24-07-2008
Naam: Flos Brouwer  
img

Bedankt Jan, weer iets geleerd. De betekenis van het woord dukdalf kende ik wel, maar de herkomst ervan niet.


Datum: 24-07-2008
Naam: Ida Wagemakers  
img

Heipalen worden in Noord-Holland ook gebruikt voor het bouwen van huizen, je kent het liedje wel: Amsterdam die mooie stad, is gebouwd op palen ... enz. om het zakken tegen te gaan. Ik heb ze vorige week in de buurt van Leiden gezien. Daar worden ze nog steeds gebruikt.


Datum: 03-04-2011
Naam: Harry van de Vondervoort  
img

In deze boerderij woonden de gebroeders Frans en Driek Donkers. Met ons gezin hebben we hier ingewoond van 1948 tot 1959. De boerderij stond toen wat erg achteraf omdat de hele wijk nog ontbrak. In de beginjaren '50 is de straat voor het eerst verhard tot macadamweg. Tot aan de Lieven de Keylaan stonden er geen huizen of boerderijen. Op de hoek van de Boschdijk was het Driehoeksbos, dat doorliep tot de Oude Bosschebaan. De "aankleding" van de boerderij met meerpaal, hek en voortuin dateert van veel later.


Datum: 19-01-2017
Naam: RenĂ© van Rooij  
img

Bij Driek en Frans Donkers woonde volgens mijn jeugdherinnering ook Lena die de eieren verkocht aan de buurtgenoten. Heette zij ook niet Van de Vondervoort en kwam uit Woldre (Waalre)? Driek en Frans zaten altijd in de voorkamer naar buiten te kijken wie er voorbij kwam en gaven dan hun commentaar. Ik heb er als buurtkind veel rondgeneusd en vond het altijd spannend daar op de boerderij.