EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

16277

Bijdrager:

Jaar:

2008

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

722 Blaarthem

Straat:

Laagstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Laagstraat / Tarbotstraat.

Beschrijving

Ten opzichte van foto 9307 vind ik dit toch een goede oplossing. Ook qua schilderwerk van het voormalige café De Kleine Man hier links op de hoek.


Geplaatst op

11-07-2008

Reacties:

Datum: 13-07-2008
Naam: Ap ten Hartog  
img

Ad bedankt voor het plaatsen van deze foto. Ik heb op nr 348 in de Laagstraat gewoond. Aan de zijde waar de tweede auto staat. Wij woonden daar van 1945 tot 1952 en zijn daarna in Strijp gaan wonen. Onze buurman was Jan (patat) van Erp. Deze man zette strikken om konijnen te vangen, ook op paling zette hij fuiken in het afwateringskanaal. Hij was de agenten Van Dommelen en Van der Wiel altijd te slim af. Fijne buren voor mijn ouders geweest.


Datum: 13-07-2008
Naam: Ap ten Hartog  
img

Als je voor de deur van De Kleine Man stond, was het raam linkerzijde ook nog Laagstraat. In dit gedeelte woonde de fam. Laarakkers, die had een textielwinkel. Fam. De Brok woonde in het laatste huis van deze rij. Wanneer dit gedeelte een andere naam heeft gekregen, is mij niet bekend.


Datum: 13-07-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Hier in de buurt was vroeger een cafetaria waar je tot wel drie uur 's nachts halve haan kon eten. De eigenaar heette Janus. Zijn achternaam weet ik niet meer.


Datum: 15-07-2008
Naam: Martin Swinkels  
img

Die Janus heette van achter Box, en ze hadden onder andere twee zonen waar ik bevriend mee ben geweest (Wietje en Ivo). Ik heb op de Laagstraat 284 gewoond en ben daar ook geboren in het middelste van de drie oude huisjes die voor de toen nieuwe jongensschool stonden. Deze huisjes zijn eind zestiger jaren afgebroken.


Datum: 07-08-2008
Naam: Jack de Greef  
img

Ik ben geboren in 1950 op nummer 350, dan zijn wij buren geweest. Ap, in het café Kleine Man woonde de familie De Bie.


Datum: 07-08-2008
Naam: Martin Swinkels  
img

Koos de Bie heeft bij mij op de Lambertusschool gezeten. Ik ben van 1947 en heb op de Laagstraat 284 gewoond.


Datum: 06-06-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Het huis rechts (nog net zichtbaar) is in de nacht van 4 op 5 juni afgebrand.


Datum: 06-02-2012
Naam: Ad Thijssen  
img

Beste Toon Geevers, dat was de cafetaria van Box. Het lag schuin tegenover de ingang van de Lambertusschool, richting Blaarthem. Het was de eerste cafetaria waar je gebraden hanen kon krijgen. Daar stond het in heel Eindhoven bekend om. Later is er op de Willemstraat ook zo'n zaak gekomen. Maar dit is wel erg lang geleden, want ik zat nog op de Lambertusschool in die tijd en ik ben van 1944.


Datum: 07-02-2012
Naam: Ad Pluijm  
img

Adriaan Box kwam altijd bij café Ari en na het nodige genuttigd te hebben gewoon instappen en naar huis rijden. Op een gegeven keer bood ik aan om met mij in de taxi mee te rijden (hij woonde op een flat in Woensel en ik in de Achtse Barrier). Oké Ad, kei bedankt. Dus zet hem netjes af. Later bleek dat hij meteen een taxi terug nam om zijn auto op te halen.


Datum: 11-01-2022
Naam: ruud van heerwaarden  
img

Zelf heb ik ook op de Lambertus gezeten in de 5e bij de heer Geeris. Er was op de Willemstraat een nachtcafetaria De Hanenbar. Daar kwamen taxichauffeurs-dames die zich liggende staande trachten te houden en dronkenlappen. En natuurlijk uitgaanspubliek na 2 uur 's nachts. Om een heerlijke vette halve haan te eten. Toen waren er nog geen shoarmazaken. Zelf ben ik van 1948 dus ik praat over 1965/66/67. De twee jongens van Box kende ik ook goed.


Datum: 12-01-2022
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Inderdaad de cafetaria op de Willemstraat en volgens mij was dat Van de Broek. Op de Laagstraat zat toendertijd ook een hanenbar, waar je tot laat nog terecht kon.


Datum: 16-01-2022
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Trouwens, die mannen van Box. Waren dat de mannen van het oud papier en lompen? Je ziet nog zeer regelmatig vrachtauto's van Box rijden. Is dat dan dezelfde familie?


Datum: 17-01-2022
Naam: ad Thijssen  
img

De mannen van Box deden niet in oud papier. die hadden een ander gat in de markt gevonden, hanen verkopen. De man van het papier was Troel Vorstenbosch. net voorbij café De Rooien Bal. In datzelfde stuk, maar dan links van de straat, zat zijn broer Fons. Heel vroeger zaten ze aan de zwarte pad in de beemd aan de Gender.. Aan de ingang stond een hele grote vliegtuig band.