Reacties
Naam: Peer Retera
Wat een typische foto! Marktkooplieden laten zich dus niet zomaar uit het veld slaan! Dus in de verte links de Antonius van Padua kerk aan de Fellenoord en in het verlengde beeld van de Demer de St. Petruskerk op de Kloosterdreef. De foto is vermoedelijk gemaakt vanaf het torentje van de V&D?
Naam: Hans van Melis
Het hoogspoor en de wegen daaromheen werden door de plannenmakers steeds verder naar het noorden geschoven waardoor, al voor de ontkerkelijking, de parochie Fellenoord een groot deel van haar parochianen verloor. Dit alles onder het mom van en met subsidie uit het wederopbouwplan.
Naam: Wil van Hout
Duidelijk is te zien dat het hele gebied al schoongemaakt is. Ik heb daar jaren de kelders van de weggevaagde huizen vol regenwater zien staan, wat uitermate gevaarlijk was. Het jaartal is m.i. dan ook zeer twijfelachtig. Maar het mag van mij, want het is een prachtige foto.
Naam: Huub de Mul
De datering is nog niet zo gek, Wil. Zie links nog een stukje van de muur, met de Were Di!-tekst, die om het Philips hoofdkantoor stond. Zie ook foto 3077.
Naam: paul van der Cingel
Wat Wil van Hout 14 jaar geleden schreef kan ik beamen, ons moeder heeft me toen meer dan eens gewaarschuwd. Ongelooflijk dat de gemeente het gebied toen niet afgezet had, want het gevaar van die kelders was niet denkbeeldig, doordat ze met vies water gevuld waren kon je niet zien hoe diep ze waren. Wat Hans van Melis schrijft begrijp ik niet zo goed, de Fellenoord was erg beschadigd door het bombardement. Wat er nog over was van de Bogert zal ook niet veel geweest zijn, tussen begin Broekseweg en het spoor stond ook niet veel meer overeind. ik kan me nog wel herinneren als je over het spoor op de Fellenoord kwam er nog een paar beschadigde gebouwen overeind stonden, vooral links en dat er aan de overkant en rechtstaf om de hoek richting Boschdijk links en rechts alleen maar zeer zwaar beschadigde panden stonden. Dat verdere sloop de weg vrij maakte voor het hoogspoor is natuurlijk ook waar.