EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15813

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

222 Gerardusplein

Straat:

Begoniastraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Begoniastraat.

Beschrijving

Een recente foto van de Begoniastraat.


Geplaatst op

17-05-2008

Reacties:

Datum: 18-05-2008
Naam: Johan van Proosdij ( IJsselstein )  
img

In het huis met het puntdak, nr. 46 naast de groene poort, ben ik geboren. Ik heb er tot 1943 gewoond en ben toen naar Lieshout verhuisd.


Datum: 21-05-2008
Naam: Albert Bockholts  

Willy, weet jij nog of er daarna de weduwe Lena Jansen-Brouns (of Brouns-Jansen) met ca. 3 of 4 kinderen is komen wonen? Weer later is zij verhuisd naar de Bilderdijklaan, tegenover het Van Abbe-museum. Wij hebben daar toen de ontvangst van koningin Wilhelmina meegemaakt, ongeveer eind 1944/begin 1945, die toen net terug was uit Engeland.
Lena Jansen was een zus van de opticien Brouns, die vanaf de Sint Cathrien gezien rechts in de Rechtestraat zat, tussen de Jan van Hoofstraat en de Marktstraat.
Mijn moeder was een goede kennis van Lena Jansen en wij bezochten haar nogal eens. Zelf woonden wij in de Cyclamenstraat.


Datum: 21-05-2008
Naam: Willie van den Akker  
img

Ja beste Albert, Lena van de Nieuwenhof-Jansen was een zuster van mijn tante Bep van Asten-Jansen. Deze hadden een zaak in kantoorbenodigheden op het Stationsplein naast de oude fietsenstalling en daarna op de Aalsterweg en tegenover de Sint Joriskerk. En dat was ook familie van de opticien van de Nieuwenhof in de Rechtestraat. Ik denk dat je een vergissing maakt met Brouns. Deze mensen hebben eerst in de Begoniastraat gewoond en daarna in de Bilderdijklaan, dat klopt. Daar heb ik jaren vlees bezorgd maar ook bij de Familie Bockholts in de Cyclamenstraat.


Datum: 21-05-2008
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Je kijkt hier richting Roostenlaan volgens mij. Vooraan links woonde een echtpaar dat voor kinderen prachtige poppenvoorstellingen maakte. Ze hebben met hun poppenspel in de jaren zeventig regelmatig de sinterklaasvieringen bij de Eindhovensche Drukkerij opgeluisterd. Hun naam ben ik kwijt.


Datum: 21-05-2008
Naam: Willie van den Akker  
img

Dat waren de heer en mevrouw Hermann, die daar toen zijn komen wonen. Mevrouw Hermann maakte zelf al die prachtige poppen en heeft er ook heel veel verkocht. De heer Hermann was ook commissaris van de scouting (toen nog padvinders) in Eindhoven.


Datum: 22-05-2008
Naam: Elly van den Akker-van Hoof  
img

En met pasen reed het echtpaar Hermann Eindhoven en omstreken af met twee echte paashazen om kinderen in kindertehuizen op paaseieren te trakteren. In 1970 was ik (als 12-jarige) een van die paashazen en ik herinner me nog de geur van de schmink waar we door mevr. Hermann mee volgesmeerd werden. Na afloop werd het er weer afgehaald met (heel veel) boter! Ook liepen we toen met mandjes paaseieren rond in het stuk bos bij Eikenburg waar toen jaarlijks de paaseierenzoektocht werd gehouden. Als dank kregen we een loeigroot versierd paasei!


Datum: 09-07-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Welke straat zien we aan de rechterkant?


Datum: 09-07-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

Lieke, je kijkt hier, over het schoolplein heen, tegen de achterkant aan van de school aan de Geraniumstraat.


Datum: 09-07-2011
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

Tini, je hebt me nog niet kunnen overtuigen. Bedoel je dan het schoolplein van de Mariaschool? In mijn herinnering was dat schoolplein afgesloten en kon je niet rechtstreeks in de Begoniastraat kijken. Dan zou dus helemaal rechts (niet op de foto) de kleuterschool aan de Seringenstraat zijn.


Datum: 09-07-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

Inderdaad Lieke, je kijkt eigenlijk ook over 2 schoolplaatsen.