EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15713

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

424 Mensfort

Straat:

Hendrik Staetslaan

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

ETOS

Onderwerp 3.:

ETOS Kruidenier / Supermarkt

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Hendrik Staetslaan

Beschrijving

De winkels aan de Hendrik Staetslaan op 20 april 1966 gefotografeerd door een fotograaf van fotodrukindustrie Gebr. Simons uit Ubach over Worms. De Etos (nr. 89-93) is nu een Action. Aan de andere zijde van het blok zitten een groentenboer, vishandel en kebabzaak. Alle van dezelfde eigenaar. Verder is op nr. 83/85 de videotheek Number One Videoshop gevestigd.


Geplaatst op

03-05-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-05-2008
Naam: Hennie de Groot  
img

De Jamin-winkel werd in die jaren gerund door mevr. Toes. Woonde in de Acaciastraat 2.


Datum: 03-05-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Een van de eerste filiaalchefs van dit Etos-filiaal (weet iemand het filiaalnummer K nog?) is de heer Van Berkel geweest, die voorheen de filiaalchef was van het Etos-filiaal op de Heezerweg Boulevard. Dit is niet alleen de kruidenier, maar er was ook een drogisterij van de Etos. Nadien heeft er ook nog een Spar-filiaal gezeten. De filiaalchef was de heer P. v. d. Linden. Nu is het de Action. Verder zat er in die tijd een kledingzaak, ik dacht van Weko op de andere hoek, de bloemenzaak Van Blokland, een ijzer-gereedschapzaak Van Tijn. Dat is nu de videotheek. Er was toen ook een bakkerij Vermeulen, dacht ik.


Datum: 04-05-2008
Naam: Ed Van Der Sande  
img

En de groenteboer Leo van Wijk, die nu geen zaak meer heeft maar in de wijk aan huis bezorgt.


Datum: 04-05-2008
Naam: Diny Nagel-Grave  

Mevrouw Toes heeft eerst een tijdje meegelopen in het filiaal in de Rechtestraat, waar ik toen ook werkte. Dat was toen zij pas met haar kinderen uit Canada was teruggekomen in Nederland. Heeft in één van deze winkels ook niet de schoenwinkel van Vinken gezeten? Ik herinner me dat mijn schoonmoeder daar de eerste schoentjes van onze oudste dochter heeft gekocht, dat was in 1966.


Datum: 04-05-2008
Naam: Diny Nagel-Grave  

Filiaalchef Marius van Berkel heeft in de jaren '50 als sous-chef in het filiaal Keldermansstraat (K14) gewerkt. Zijn leermeester daar was Lucas Kamminga.


Datum: 04-05-2008
Naam: Hennie de Groot  
img

Ik meen me te herinneren dat die schoenwinkel de naam Ligtvoet had. Maar dat was na 1970.


Datum: 05-05-2008
Naam: Anita Levens  
img

Ik weet het niet zeker, maar zat er in die tijd ook niet de bibliotheek? Ergens in het midden?


Datum: 05-05-2008
Naam: Jeanne-Melters-Hooijen  
img

Er is ook een filiaal van de Openbare Bibliotheek gevestigd geweest en er was een ijzerwarenwinkel ik meen, dat die van Van Thijn was. Ook was er nog een modezaak van Verberne, als ik me niet vergis.


Datum: 13-05-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Diny, ik denk dat hier een misverstand is over de filiaalchef van de Hendrik Staetslaan de heer Van Berkel, in die tijd dat ik zelf bij de Etos werkte. Deze filiaalchef was van mijn leeftijd toen we bij de Etos werkten, 19 à 20 jaar, misschien kan hij een paar jaar ouder geweest zijn. Ik weet ook nog dat hij in die jaren getrouwd is met caissière van dit filiaal en ik dacht Ans Sanders (maar in de naam kan ik me vergissen). Hennie, klopt helemaal het was eind jaren 70 en in de jaren 80 en 90 dat daar de schoenenwinkel van Ligtvoet was, zij waren gespecialiseerd in kinderschoenen. Ik heb zelf daar schoentjes voor mijn kinderen gekocht. De schoenen kwamen rechtstreeks van de fabriek uit Moergestel. Nadien heeft Nimco er ook nog gezeten. Later is Nimco verhuisd naar het winkelcentrum Woensel naast de Konmar supermarkt. Anita, Jeanne, het klopt dat daar een bibliotheek gezeten. Toen de bibliotheek is vertrokken, heeft in dat zelfde pand de modezaak van Verberne gezeten. En volgens mij heeft er ook een kledingzaak gezeten die 2e hands kleding verkocht.

<<< Nimco en voorganger Ligtvoet hebben aan het andere eind van deze blok in het laatste pand gezeten. Een van beiden (naar ik meen Nimco) heeft o.a. de 'moderne' schuine etalageramen laten aanbrengen. Die zitten er nu nog steeds, alleen zit op die hoek Marakkesh, een zaak in Turkse/Marokkaanse(?) levensmiddelen. = Red. >>>


Datum: 23-06-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Even iets corrigeren: de heer Van Berkel is wel met Ans Sanders getrouwd, maar zij werkte toen niet op de Hendrik Staetslaan. Ze heeft in die tijd in een ander Etos-filiaal gewerkt. Diny, de voornaam van de heer Van Berkel is Mies.


Datum: 23-06-2008
Naam: Diny Nagel-Grave  

De Marius van Berkel waar ik het over heb kwam uit Son.


Datum: 24-06-2008
Naam: Ap.ten Hartog  
img

Mies en Ans van Berkel-Sanders wonen ook in Son. Ans is laatst nog op bezoek geweest bij ons.


Datum: 17-08-2009
Naam: Gert de Vroom  
img

Volgens mijn moeder was het filiaal H. Staetslaan winkel K27. Volgens haar geopend in 1960 en de beheerder was Sjef van Hoof. Hij woonde daar boven. Mijn moeder heeft daar gewerkt van 1960 tot 1964. Haar naam is Christien de Vroom-Tegenbosch. Namen die zij nog weet te herinneren, zijn Annie Overmeijer, Riek Megens, Toos Heller, Jan Schippers, de chef was Wim Methorst, de souschef heette Rutten.


Datum: 21-10-2009
Naam: Anouk de Wit  
img

Mijn vader heeft er Rijschool de Kempen gehad. Ik ben op nr. 71 geboren boven de bloemenwinkel. Ik heb er 16 jaar gewoond. Ligtvoet is verhuisd naar de hoek in 1983 dacht ik. Pas veel later is het Nimco geworden. De videotheek was van fam. Van Tijn. Die is er kort geleden mee opgehouden. We hadden ook een slager, kapper, Spar, groenteboer, chinees en friettent van Nicos.


Datum: 03-11-2009
Naam: K. vd Hoeven  
img

Enkele aanvullingen: Bij de genoemde winkels ontbreekt nog de Fromagerie van Jean Bernard, die er omstreeks 1980 zat, op nummer 89, na Jamin en voor Van Wijk er kwam. De bloemenzaak van Blokland heette "Zeg het met bloemen". De kleding die er na de bibliotheek kwam (zie commentaar Gerard van de Schoot), dat was 1988-1991. Het heette eerst Boutique Bacio, daarna kwam Snuffel. Verder zat bakker Houben, later Michiels op 75. Ten slotte: Weko kleding zat tot ca. 1975-1980 op nummer 67, daarna was er kort "Broek Frits" om vervolgens (na 1985) Ligtvoets schoenenspeciaalzaak te worden.


Datum: 03-11-2009
Naam: Anouk de Wit  
img

Nog een aanvulling: er zat ook nog een dierenwinkel. Ik weet niet meer hoe die heette. En wat nu een chinees is daar heeft ook nog even Boebies gezeten, was een soort kadowinkeltje. Ligtvoet is verhuisd naar de hoek op de Hendrik Staetslaan in 1983 of 1984. Was Van Wijk die ijzerhandel?


Datum: 03-11-2009
Naam: K. vd Hoeven  
img

Van Wijk was groenten en Van Tijn eerst ijzerwaren en gereedschappen, later video.