EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15711

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

424 Mensfort

Straat:

Hendrik Staetslaan

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Katholieke Kerken

Onderwerp 3.:

Woensel, St Judas Taddeus

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Judas Taddeuskerk

Beschrijving

De Judas Taddeuskerk stond van 1961 t/m 1998 aan de Jan Heynslaan. De foto is op 26 juli 1963 genomen door een fotograaf van Fotodruk industrie Gebr. Simons uit Ubach over Worms


Geplaatst op

03-05-2008

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 03-05-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Ik weet nog dat in deze kerk de missen verzorgd werden door pastor De Jong en pastor De Bekker. Verder weet ik nog dat de kerk bij elke dienst vol zat en vooral als het jongerenkoor daar zong.


Datum: 19-05-2008
Naam: Rian van Hout-Heller  
img

In de tijd dat de foto is genomen was daar kapelaan Berkelmans. Een hele aardige man die jaren later mijn leraar godsdienst zou zijn op het Eckart-College. De naam van de pastoor herinner ik me niet meer, maar ik weet wel dat hij altijd boos was als wij op weg naar de Lidwinaschhool (op de foto links achter de kerk) over de trapjes van het bordes liepen. Rechts trapje op, pleintje over en links trapje af..... Ik kan me er nog druk over maken haha!


Datum: 19-05-2008
Naam: Gerard van de Schoot  
img

Rian, de pastoor die je niet meer kan herinneren was pastoor Verschuren. In 1961, toen deze kerk gebouwd werd, was hij de bouwpastoor van deze kerk. Inderdaad het was een humeurige man. En de pastor waar ik al eerder aan refereerde, pastor Koos de Bekker, was een lange tijd vanaf 1978 pastor geweest in de parochie Achtse Barrier – Blixembosch, waar heeft hij in 2004 afscheid genomen heeft.


Datum: 04-11-2008
Naam: Ben Brekelmans  
img

Kapelaan Berkelmans gaf eerder ook godsdienstles op het Van der Puttlyceum. Ieder jaar werd het schooljaar van het katholieke Van der Putt geopend met een mis in "de Judas Taddeus".