EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

15664

Bijdrager:

Jaar:

1930

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

De Vriesstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Bakkerijen

Onderwerp 3.:

St Joseph

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bakkerij St. Joseph (1)

Beschrijving

De bakkerij van de R.K. Coöp. Verbruiksvereeniging St. Joseph u.a. in de De Vriesstraat. (Uit de Eindhovensche Illustratie van Theo Verschueren.)


Geplaatst op

29-04-2008

Reacties:

Datum: 29-04-2008
Naam: Dimphie Beks  
img

Ja, daar heb ik gewerkt van 1962 tot 1963. Toen zijn ze naar de Ruysdaelbaan gegaan. Mijn vader Jo Brekelmans werkte er vele jaren en mijn broers zaterdags... en Kees Schagen en ook zijn kinderen.


Datum: 30-04-2008
Naam: Leo Laus  
img

Hier wat namen uit de vijftiger jaren van de vorige eeuw: Directie en administratie: de heren Beerepoot, Tom de Ruijter, Liebregts, v. Gennip. Brandstoffen: Koos vd Wiel. Levensmiddelen: Janus Geven. Bakkerij: Tinus v.d. Tillaar, Jo v. Swamen. Banket: Mej. Brans. Broodbezorgers: Jan de Goeij, Bert v. Heugten, Jo Brekelmans, Piet en Sjef Pijnenburg, Nol Aarts, Harrie Tournoy, Janus v.d. Laar, Henk v.d. Heuvel, Harrie v.d. Boogaard, Jan v.d. Broek, Voets. Kees van Schagen was van alle markten thuis.
Wie corrigeert of vult aan?


Datum: 30-04-2008
Naam: Leo Laus  
img

En niet te vergeten de stalmeester Sjef Kolsters (Zeelsterstraat) die dagelijks de levende have moest verzorgen. Veel paarden, weinig auto's. Peter Geenen besloeg op zijn tijd de paarden, (voor aanvang van de werkdag?). Deze ceremonies volgde ik in de schoolvakanties.


Datum: 30-04-2008
Naam: Dimphie Brekelmans  
img

Voor mijn vader Jo Brekelmans met paard en wagen zie foto 9113.


Datum: 06-06-2012
Naam: Annie Eggenhuizen  
img

In de tijd dat ik er gewerkt heb, was Megens chef van de bakkerij en Berepoot de directeur. Kees Schagen stond in het magazijn voor brood en ik in een magazijn voor banket. Ik kan me nog wel verschillende naman herinneren. Ik woonde schuin tegenover de bakkerij op nummer 65 en Megens woonde op nummer 69.